Μετά το Πάσχα η νέα Λεωφόρος Ποσειδώνος - Εικόνες από το εργοτάξιο του Φαληρικού Όρμου (vid-pic)

Στο τελικό στάδιο φαίνεται να βρίσκεται η νέα Λεωφόρος Ποσειδώνος καθώς αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία μετά το Πάσχα.

Μετά το Πάσχα η νέα Λεωφόρος Ποσειδώνος - Εικόνες από το εργοτάξιο του Φαληρικού Όρμου (vid-pic)

Μετά το Πάσχα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία η νέα Λεωφόρος Ποσειδώνος, ενώ θα ξεκινήσει η κατεδάφιση της υφιστάμενης λεωφόρου και σταδιακά Καλλιθέα και Μοσχάτο θα ενωθούν με τη θάλασσα.

Σύμφωνα με το notia.gr οι εργασίες γίνονται ταυτόχρονα σε 7 διαφορετικά σημεία ενώ, παράλληλα με την παράδοση της νέας παραλιακής, θα ξεκινήσει και η κατασκευή του οικολογικού πάρκου στην περιοχή του Μοσχάτου, έκτασης 220 στρεμμάτων.

Η λεωφόρος θα καλύπτεται σε δύο σημεία με τούνελ μήκους 300 μέτρων, ενώ θα δημιουργηθούν και δύο κάθετες γέφυρες που θα ενώνουν την πόλη με την θάλασσα, ενώ θα υπάρχουν προεκτάσεις της περιοχής προς την θάλασσα.

Το έργο θα περιέχει την ανακατασκευή των κόμβων Συγγρού, Κηφισού και Παλαιού Φαλήρου, καθώς και τη δημιουργία νέων οδών πρόσβασης στις δραστηριότητες του Φαληρικού Όρμου.

Με την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, θα αποκατασταθεί η επαφή του Νέου Φαλήρου, του Μοσχάτου και της Καλλιθέας με το παραλιακό τους μέτωπο.