Εκατοντάδες πρόσφυγες και ΜΑΤ στα Διαβατά - Αδειάζει ο σταθμός Λαρίσης

Περισσότεροι από 700 πρόσφυγες παραμένουν έξω από τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά για δεύτερη ημέρα, ελπίζοντας να καταφέρουν να κινηθούν προς την Ειδομένη. 

Εκατοντάδες πρόσφυγες και ΜΑΤ στα Διαβατά - Αδειάζει ο σταθμός Λαρίσης

Στον χώρο έχουν συρρεύσει πρόσφυγες και μετανάστες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μετά την ψευδή είδηση που κυκλοφόρησε περί ανοίγματος των συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το rthess.gr, προσπαθώντας να ζεσταθούν κάποιοι έχουν ανάψει φωτιές με κλαδιά, γυψοσανίδες, χαρτόνια και οτιδήποτε άλλο βρήκαν στην περιοχή. Αν και μερικοί έχουν στήσει σκηνές, άλλοι θα διανυχτερεύσουν για δεύτερο βράδυ έξω. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρίσκονται και πολλά μικρά παιδιά.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις για να μην επιτρέψει στους πρόσφυγες και μετανάστες να απομακρυνθούν από την περιοχή. Το μεσημέρι σημειώθηκε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Στην Αθήνα, από τον σταθμό Λαρίσης έχουν απομακρυνθεί σχεδόν όλοι οι πρόσφυγες που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στις αποβάθρες και τις γραμμές, διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση -μέσω της επιστράτευσης ΜΑΤ και της ακύρωσης δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ- να ταξιδέψουν προς τη βόρεια Ελλάδα, αν και διέθεταν εισιτήρια.

Λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού ανθρώπων στις γραμμές ο σιδηροδρομικός σταθμός έκλεισε ενώ ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια που είχαν ως σημείο εκκίνησης ή διέλευσης τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών.

Πηγή: topontiki.gr