Προβάδισμα Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ανατροπή διαφαίνεται στην Άγκυρα

Το κόμμα του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει περίπου το 48% των ψήφων σε εθνικό επίπεδο στις σημερινές δημοτικές εκλογές, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Προβάδισμα Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ανατροπή διαφαίνεται στην Άγκυρα

Προβάδισμα για τον υποψήφιο του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος καταγράφεται στην Κωνσταντινούπολη, αντιθέτως ανατροπή διαφαίνεται στην Αγκυρα.

Αν και το δείγμα δεν είναι ακόμη αρκετά αντιπροσωπευτικό για δημοτικές εκλογές ο Μπιναλί Γιλντιρίμ προηγείται στην Κωνσταντινούπολη να με 51,7% έναντι 45,6% του Εκρέμ Ιμάμογλου ενώ έχει καταμετρηθεί το 35% των ψήφων.

Στην Άγκυρα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα διαφαίνεται ανατροπή, καθώς ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης (CHP) για τη δημαρχία της πόλης, Μανσούρ Γιαβάς, προηγείται ελαφρώς του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος (AKP) Μεχμέτ Οζασεκί.

Στην Σμύρνη ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Τουντς Σογιέρ προηγείται με 58,37% έναντι 37,4% του Νιχάτ Ζεϊμπέκι (AKP) με καταμετρημένο περίπου το 25% των ψήφων.

Tα κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το κυβερνών κόμμα προηγείται σε εθνικό επίπεδο με βάσει τα πρώτα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα το TRΤ μεταδίδει ότι το κόμμα του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει περίπου το 48% των ψήφων στις σημερινές εκλογές με καταμετρημένο το 28% από τις περίπου 194.000 κάλπες που είχαν στηθεί για τη σημερινή διαδικασία.

Τέσσερις νεκροί

Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας διαπιστώθηκαν 310 περιστατικά από τα οποία τα 62 ήταν προπηλακισμοί ή τραυματισμοί και τα 20 αφορούσαν παράνομη οπλοφορία.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από εκλογικά τμήματα ενώ άλλα δύο σκοτώθηκαν πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.

Οι σημερινές εκλογές αποτελούν δοκιμασία για τη δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος εν μέσω της οικονομικής ύφεσης που πλήττει την χώρα.

Οι κάλπες στήθηκαν σε πάνω από 194.000 εκλογικά κέντρα, ενώ περισσότεροι από 57 εκατομμύρια ψηφοφόροι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή των δημάρχων 30 μεγάλων πόλεων, 51 επαρχιών και 922 συνοικιών στην Τουρκία.

kathimerini.gr