Εξερράγη η χειροβομβίδα στο Ρωσικό Προξενείο

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας - Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας

Εξερράγη η χειροβομβίδα στο Ρωσικό Προξενείο

Εξερράγη τελικά η χειροβομβίδα στο Ρωσικό Προξενείο που βρίσκεται επί της οδού Τζαβέλα 9, στο Χαλάνδρι. Νωρίτερα, οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο.

Τελικά την χειροβομβίδα πέταξαν 2 άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, στις 3:20 τα ξημερώματα της Παρασκευής και εξερράγη. Οι άνθρωποι της Πρεσβείας άκουσαν την έκρηξη και από τις κάμερες ασφαλείας εντόπισαν μοτοσυκλέτα με 2 αναβάτες να αποχωρεί. Η χειροβομβίδα έπεσε στο φυλάκιο

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία, ενώ εντοπίστηκε καμένη στα Εξάρχεια μία μοτοσικλέτα τύπου «εντούρο». Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας αναφέρουν ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται ή η Επαναστατική αυτοάμυνα ή η Ομάδα Λαικών Αγωνιστών.

Μαυροειδάκος: Πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια

Για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια μίλησε πριν από λίγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, όσον αφορά στην έκρηξη της χειροβομβίδας στο Ρωσικό Προξενείο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος, το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει να σχετίζεται με μία καμένη μοτοσικλέτα που βρέθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή των Εξαρχείων, όμως -όπως είπε- δεν είναι σε θέση να κάνει περισσότερες δηλώσεις, διότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.