Ο Γ. Μώραλης σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Π. Κόκκαλη για τον Ολυμπιακό

O Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του, απάντησαν στα όσα ανέφερε ο Πέτρος Κόκκαλης, αποχωρώντας από τον «Πειραιά Νικητή».

Ο Γ. Μώραλης σήκωσε το γάντι και απάντησε  στον Π. Κόκκαλη για τον Ολυμπιακό

Νέο «επεισόδιο» σημειώθηκε ανάμεσα στον Πέτρο Κόκκαλη και τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη με αφορμή την παραίτηση του πρώτου από τον Συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» ενόψει των εκλογών του Μαϊου και λόγω της φημολογίας ότι σκοπεύει να κατέβει στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή.

Ο Πέτρος Κόκκαλης έκανε το μεσημέρι έναν απολογισμό της θητείας του ως Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά την τελευταία πενταετία και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον Ολυμπιακό. «Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Ολυμπιακό ή τον Δήμο. Εγώ όσο ήμουν στον Ολυμπιακό, πήραμε πρωταθλήματα και Κύπελλα. Όταν τα χάσαμε ήταν γιατί δεν είχαμε καλή ομάδα. Δεν το χάσαμε από καμία κυβέρνηση. Δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω σε πληρωμένα δημοσιεύματα εφημερίδων. Έφυγα γιατί δεν με εκφράζει πλέον ο τρόπος λειτουργίας του Συνδυασμού. Το τι θα κάνω είναι δικό μου θέμα. Πάντα τα τελευταία 25 χρόνια όποιος ψάξει τη ζωή μου είμαι κοντά στα κοινά. Δεν αισθάνομαι πάντως ανεπιθύμητος στον Πειραιά ούτε και νομίζω ότι θα αισθανθώ ποτέ. Δεν έχω εχθρούς κι ούτε θέλω να έχω εχθρούς και να βλέπω παντού φαντάσματα όπως άλλοι. Μου αρέσει περισσότερο να αναλαμβάνω δράσεις για νέες ιδέες και να βοηθάω ανήμπορους ανθρώπους. Με τον Γιάννη Μώραλη που είναι και φίλος είχα μια άψογη συνεργασία. Με τον κύριο Μαρινάκη δεν είχα αυτή την ευκαιρία.

Παρά το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος σε σταυρούς δεν ερχόταν στα δημοτικά συμβούλια. Μια φορά τον είχα δει και τσακώθηκε με τους αντιπάλους. Η μόνη φορά που συνεργάστηκα ήταν στους μετανάστες που ζήτησα από την κουζίνα του Ολυμπιακού να φτιάχνουν μερίδες για τους ανθρώπους αυτούς που ήταν στο λιμάνι και βέβαια ανταποκρίθηκε.

Πρόεδρος στον Ολυμπιακό είναι ο κύριος Μώραλης, δεν είναι ο κύριος Μαρινάκης. Κατά τη γνώμη μου ο Δήμαρχος Πειραιά, θα έπρεπε να είναι πρόεδρος στα ερασιτεχνικά σωματεία που προάγουν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό το ευ αγωνίζεσθαι. Δεν θα σας πω αν θα είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κοντός ψαλμός αλληλούια».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ»

Ο Συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής» απάντησε σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη «Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης φέρεται να έκανε μια πολιτική επιλογή. Προφανώς, θεμιτή, αλλά όπως ο κάθε λογικός Έλληνας αντιλαμβάνεται, με την επιλογή του αυτή, είχε ήδη αποφασίσει να μη συμμετάσχει στον «Πειραιά Νικητή». Επιθυμία του ήταν μάλιστα να παραιτηθεί στις 20/04. Ο Δήμαρχος Πειραιά ως επικεφαλής του συνδυασμού και εν συνεχεία το σύνολο του συνδυασμού ζητήσαμε να επισπεύσει την παραίτηση του, ώστε να μην σύρεται ένα θέμα το οποίο είχε ήδη δημοσιοποιηθεί, ήταν αποφασισμένο και δρομολογημένο.

Αυτό προφανώς δεν αναιρεί τον ξεκάθαρο υπερκομματικό χαρακτήρα του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», καθώς είναι μεν υπερκομματικός, αλλά όχι απολιτικός και «άφωνος». Στην κατεύθυνση αυτή και καθώς οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά υβρίζουν, προσβάλλουν, ψεύδονται και θίγουν σχεδόν καθημερινά τον Δήμαρχο της πόλης, αλλά και το σύνολο του συνδυασμού, είναι προφανές ότι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε επιθυμεί να ανήκει σε αυτό τον χώρο, να παραμένει παράλληλα μέλος του συνδυασμού.

Η μη συμμετοχή του κυρίου Μαρινάκη στα Δημοτικά Συμβούλια λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας, εξαιτίας του μεγάλου εύρους των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, υπερκαλύφθηκε τόσο από την συμμετοχή του σε δημοτικές ομάδες και τις συνεργασίες που είχε με στελέχη της δημοτικής αρχής για την επίλυση προβλημάτων, αλλά και από την τεράστια προσφορά του ιδίου και του Ολυμπιακού στην τοπική κοινωνία.

Επίσης, η προσφορά αυτή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδεθεί με διαπλοκή ή με άλλου είδους συμφέροντα, καθώς ο κύριος Μαρινάκης όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, δεν είχε, ούτε έχει, ούτε επιθυμεί να έχει, οποιαδήποτε σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο. Την ίδια στιγμή άλλοι που είχαν τη δυνατότητα να συνδράμουν την προσπάθεια μας για ένα καλύτερο Πειραιά δεν το έχουν πράξει μέχρι σήμερα».

Η διαφωνία του κυρίου Πέτρου Κόκκαλη σε σχέση με την ανάληψη από τον Δήμαρχο Πειραιά, της θέσης του Πρόεδρου της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, η οποία έγινε μετά από πρόταση και σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ. και άρα και του κ. Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της Π.Α.Ε. στις 30/11/2018, προφανώς εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς ουδέποτε είχε εκφράσει παρόμοια θέση τόσο στον Δήμαρχο όσο και στη δημοτική μας ομάδα».

Ανέφερε τέλος ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εμπλέκεται για πρώτη φορά με την πολιτική. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήταν και είναι υπεράνω κομμάτων, αλλά όπως το 2004, όταν μερίδα φιλάθλων καταφέρονταν εναντίον του τότε Πρωθυπουργού με το απαράδεκτο σύνθημα «τίνος είναι ρε Νατάσα τα παιδιά», καθώς πίστευε ότι η τότε κυβέρνηση, του στερούσε το πρωτάθλημα ή όταν σε άλλη εποχή ο τότε Πρόεδρος καλούσε τους φιλάθλους να «επαγρυπνούν για να προστατεύσουν την ομάδα» έτσι και σήμερα έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους. Άλλωστε, τα εκατομμύρια των φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είχαν και έχουν τη δική τους κρίση και δεν καθοδηγούνται».

Μας λυπεί το γεγονός ότι ο κ. Π. Κόκκαλης επέλεξε να μην εκφράσει όλα αυτά τα χρόνια τις θέσεις του στη δημοτική μας ομάδα, αλλά να το κάνει δημόσια μετά την πολιτική επιλογή του να αποχωρήσει».