Ολλανδία: Ένας νεκρός από πυροβολισμούς σε τραμ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί από πυροβολισμούς μέσα σε τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Ολλανδία: Ένας νεκρός από πυροβολισμούς σε τραμ

Η αστυνομία ανέφερε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επίθεση να είχε «τρομοκρατικά κίνητρα».

Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται την αστυνομία, δεν έχει συλληφθεί κανένας ύποπτος για την επίθεση.

Η αστυνομία έδωσε οδηγίες στα σχολεία της Ουτρέχτης να κρατήσουν τις πόρτες τους κλειστές.

Η αστυνομία της Ολλανδίας ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια και σε άλλες ζωτικής σημασίας υποδομές της χώρας.

Ο δράστης της επίθεσης έχει διαφύγει, ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία, η οποία κάλεσε τα σχολεία της πόλης να κλείσουν τις πόρτες τους.

Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στην επίθεση να συμμετείχαν περισσότεροι τους ενός ένοπλοι.

Επί τόπου επιχειρούν αυτή την ώρα και τρία ελικόπτερα ππου σαρώνουν από αέρος την περιοχή. H αστυνομία έχει ζητήσει από τους πολίτες να μην προκαλούν συμφόρηση στους δρόμους ώστε να μην εμποδίζουν την πρόσβαση των ασθενοφόρων.

Η ολλανδική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση επιφυλακής λόγω τρομοκρατικής απειλής στο υψηλότερο επίπεδο στη επαρχία της Ουτρέχτης και ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε σχολεία, τεμένη και συγκοινωνιακούς κόμβους. Το επίπεδο απειλής ανέβηκε στη βαθμίδα 5 μόνο στην επαρχία της Ουτρέχτης, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας .

Εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας δήλωσε ότι είναι πιθανόν πως ο δράστης διέφυγε με αυτοκίνητο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περισσότεροι τους ενός ένοπλοι να συμμετείχαν στην επίθεση.

Πηγή: Το Ποντίκι