Ο Ρουβίκωνας πίσω από την επίθεση στο υπ. Περιβάλλοντος -Δεύτερο «χτύπημα» σε 4 ημέρες (pics & vid)

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση που έγινε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο Ρουβίκωνας πίσω από την επίθεση στο υπ. Περιβάλλοντος -Δεύτερο «χτύπημα» σε 4 ημέρες (pics & vid)

Οι δράστες, πέντε άτομα, έφτασαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος, στη λεωφόρο Μεσογείων, περίπου στις 05:30 το πρωί της Κυριακής (17/3), αιφνιδιάζοντας τον αστυνομικό φρουρό. Στη συνέχεια, τα μέλη του Ρουβίκωνα άρχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια με μπογιές στην είσοδο του κτιρίου και σε άλλα σημεία, προκαλώντας ζημιά σε μια τζαμαρία. Τους περίμεναν 10 συνεργοί τους, οι οποίοι φορούσαν επίσης κράνη, και τράπηκαν σε φυγή.


Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές μετά την επίθεση, όμως και τα τέσσερα άτομα αφέθηκαν ελεύθερα έπειτα από λίγη ώρα καθώς δεν προέκυψε σχέση τους με την επίθεση. Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρουβίκωνας, τα μέλη του ακούγονται να φωνάζουν «Γρήγορα» και «Πάμε, πάμε», όταν δίνεται το σύνθημα για την αποχώρησή τους από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το βίντεο του Ρουβίκωνα από την επίθεση

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη επίθεση που κάνει ο Ρουβίκωνας στο υπουργείο Περιβάλλοντος μέσα σε τέσσερις ημέρες. Την περασμένη Τετάρτη μέλη του έκαναν «ντου» το μεσημέρι σε παράρτημα του υπουργείου στην οδό Αμαλιάδος. Περίπου 30 άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο, πέταξαν φέιγ βολάν κατά του ΧΥΤΥ Λευκίμμης στην Κέρκυρα και αποχώρησαν.

«Επισκεπτόμαστε για δεύτερη φορά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσα στην ίδια βδομάδα, αυτή τη φορά στα κεντρικά του, γιατί η λεηλασία του περιβάλλοντος δεν σταματά στους ΧΥΤΑ, παρά συνεχίζεται με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Ήπειρο, Ιόνιο και Κρήτη. Όπως έχουμε ξαναπεί, το περιβάλλον απειλείται σοβαρά από τα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου που θέλουν να «στύψουν και τις πέτρες» για να βγάλουν κέρδος», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ρουβίκωνας στο κείμενο με το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση.

Πηγή: iefimerida