Έρευνα για λογαριασμούς Λαυρεντιάδη και Πετσίτη

Έρευνα για την ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών και στο εξωτερικό για όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ - ΕLFE έχει διατάξει η Αρχή.

Έρευνα για λογαριασμούς Λαυρεντιάδη και Πετσίτη

Έρευνα για την ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών και στο εξωτερικό για όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ - ΕLFE (εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη) έχει διατάξει η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επικεφαλής την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα αφορά τόσο στον ίδιο τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμούς τους στο εξωτερικό, όσο και για τον Μανώλη Πετσίτη για τον ρόλο του οποίου στην υπόθεση ήδη διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει ζητήσει στοιχεία για περιουσίες και λογαριασμούς και για άλλα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις μεγάλες οφειλές εκ μέρους της εταιρείας ΕLFE προς την ΔΕΠΑ.

Για την υπόθεση αυτή, πέραν του ρόλου του Μανώλη Πετσίτη, για τον οποίο διενεργείται χωριστή έρευνα, υπάρχουν πολλές εκκρεμείς υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, ενώ κατά πληροφορίες, η Αρχή για το ξέπλυμα έχει κινητοποιηθεί σε γενικές γραμμές από το 2017, ώστε η ΔΕΠΑ να αποστέλλει καταστάσεις για τις οφειλές των ΕLFE προς αυτή και τις αναλυτικές κινήσεις των λογαριασμών, ώστε να διαβιβάζονται τα οικονομικά δεδομένα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στην οποία εκκρεμούν πολλές δικογραφίες.

Άνοιγμα λογαριασμών για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο έχει ζητηθεί ήδη όχι μόνον για το εξωτερικό, όπου υπάρχουν πληροφορίες για ύπαρξη λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, αλλά και για τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα πέραν των άλλων (Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Μανώλη Πετσίτη) και για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θεόδωρο Κιτσάκο.,

Πηγή: kathimerini.gr