Απεργία την Πέμπτη (14/2) οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Χωρίς προσωπικό θα βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη (14/3), καθώς οι εργαζόμενοι θα κάνουν απεργία, ενώ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Μαβίλη το πρωί της ίδιας μέρας.

Απεργία την Πέμπτη (14/2) οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, προγραμματίζουν και συγκέντρωση στις 9:30 το πρωί στην πλατεία Μαβίλη και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τη μετάταξη στους δήμους από τα νοσοκομεία 526 τραυματιοφορέων (2.300 συνολικά) που ήταν πρώην σχολικοί φύλακες, διαδικασία η οποία προβλέπεται, όπως αναφέρει, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

«Αντί να προσλάβουν προσωπικό στα Νοσοκομεία που είναι κάτω των ορίων ασφαλείας, τα αποψιλώνουν ακόμη περισσότερο», αναφέρει η Ομοσπονδία, και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση δεν διστάζει σε τίποτα μπροστά στο κομματικό όφελος ενόψει εκλογών».

Η ΠΟΕΔΗΝ, μεταξύ άλλων, διεκδικεί ένταξη στα ΒΑΕ, απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, διπλασιασμό-επέκταση και σε άλλα επαγγέλματα, αύξηση στους μισθούς, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επαρκή χρηματοδότηση, «ώστε σε μια τριετία οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας να συγκλίνουν με το μέσο όρο της Ευρώπης».

Πηγή:naftemporiki.gr