Έλληνας σώθηκε τελευταία στιγμή από την τραγωδία της Ethiopian Airlines (pic)

Διαβάστε το μήνυμα του Έλληνα επιβάτη που έχασε την πτήση και σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Έλληνας σώθηκε τελευταία στιγμή από την τραγωδία της Ethiopian Airlines (pic)

Ένα Boeing 737 της Ethiopian Airlines συνετρίβη το πρωί της Κυριακής (10/3) λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την Αντίς Αμπέμπα, παρασύροντας στον θάνατο και τους 157 επιβαίνοντες - 149 επιβάτες από 33 χώρες και οκτώ μέλη του πληρώματος.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας και είχε προορισμό το Ναϊρόμπι της Κένυας. Ένας Έλληνας στάθηκε τυχερός και δεν επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος, την τελευταία στιγμή.

Ο κ. Αντώνης Μαυρόπουλος είχε πάει στο αεροδρόμιο αλλά δεν επιβιβάστηκε ποτέ στο μοιραίο αεροσκάφος καθώς έφτασε καθυστερημένος και είχε κλείσει η επιβίβαση.

«Όταν έφτασα είχε κλείσει η επιβίβαση και έβλεπα τους τελευταίους επιβάτες στη φυσούνα να μπαίνουν μέσα - φώναζα να με βάλουν κι εμένα αλλά δεν το επέτρεψαν. Στην πραγματικότητα, την πτήση την έχασα διότι δεν είχα δώσει βαλίτσα (αλλιώς θα με περίμεναν για 10-15 λεπτά η και παραπάνω, διότι το να βρεθεί μια βαλίτσα φορτωμένη θέλει τουλάχιστον 40 λεπτά). Επίσης, όπως έμαθα αργότερα, την έχασα γιατί βγήκα πρώτος και πολύ γρήγορα από το αεροπλάνο και ο connection Ambassador που ήρθε να με παραλάβει δεν με βρήκε» έγραψε ο ίδιος στο Facebook.

«Δεν επιβιβάστηκα και σώθηκα. Έχασα όμως γνωστούς που συνεργαζόμασταν στον ΟΗΕ» δήλωσε o Α. Μαυρόπουλος στον Alpha.

Οι άνθρωποι του αεροδρομίου τον προώθησαν στην επόμενη πτήση που θα έφευγε στις 11:20 αλλά στις 10:50 του ανακοίνωσαν ότι δεν θα του επιτρέψουν να επιβιβαστεί ούτε σε αυτό το αεροπλάνο, ως «ύποπτος».

«Καθώς επιβιβαζόμουν στην επόμενη πτήση, δυο σεκιουριτάδες με ενημέρωσαν ότι για λόγους ασφαλείας που θα μου εξηγήσει κάποιος ανώτερος αξιωματικός, δεν θα επιτρέψουν την επιβίβαση μου. Στις έντονες διαμαρτυρίες μου δεν άφησαν κανένα περιθώριο συζήτησης και με οδήγησαν στον ανώτερο τους, στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου.

Αυτός μου είπε ευγενικά να μη διαμαρτύρομαι και να πω ευχαριστώ στο Θεό, διότι είμαι ο μοναδικός επιβάτης που δεν μπήκε στην πτήση ΕΤ 302 η οποία αγνοείται. Και ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν μπορούν να με αφήσουν να φύγω, μέχρι να εξακριβωθεί ποιος είμαι, γιατί δεν μπήκα στην πτήση και τα σχετικά» ανέφερε στην ανάρτησή του.

Πηγή: kathimerini