Φύλλο και φτερό κάνει τα My Market η Επιθεώρηση Εργασίας μετά το έγγραφο διευθύντριας!

Το έγγραφο της διευθύντριας της εν λόγω αλυσίδας σούπερ μάρκετ το οποίο παρότρυνε τους υφισταμένους της να... χαμογελάνε έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. 

Φύλλο και φτερό κάνει τα My Market η Επιθεώρηση Εργασίας μετά το έγγραφο διευθύντριας!

Για απίστευτη βλακεία και κοινωνική αναλγησία έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, σχολιάζοντας το έγγραφο διευθύντριας των My Market και προανήγγειλε έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

«Μας χαροποιεί η αντίδραση του κόσμου και τα κοινωνικά αντανακλαστικά που ενεργοποίησαν την απάντηση της επιχείρησης, η οποία είπε ότι δεν αποτελεί πολιτική της επιχείρησης» σημείωσε ο Ανδρ. Νεφελούδης μιλώντας στην ΕΡΤ1 και τόνισε ότι τοο υπουργείο παρακολουθεί, ελέγχει και προστατεύει την αξιοπρέπεια στους χώρους εργασίας.

Ο Ανδρέας Νεφελούδης επισήμανε ότι στη συγκεκριμένη αλυσίδα δεν είχαν παρατηρηθεί ανάλογα φαινόμενα, καθώς είχε ελεγχθεί από το ΣΕΠΕ για τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τον κατώτατο. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εργασίας θα συνεννοηθεί με την Επιθεώρηση Εργασίας για πιο συστηματικές παρεμβάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο περιστατικό είχε στοιχεία μπούλινγκ.

«Θα το παρακολουθούμε συστηματικά, οι εργαζόμενοι να είναι ήσυχοι καθώς είμαστε στην πρώτη γραμμή της προστασίας της αξιοπρέπειας στους χώρους εργασίας» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

Χαμογελάτε επειδή έχετε δουλειά...

Υπενθυμίζεται ότι στέλεχος της εταιρείας καλούσε τους εργαζομένους να... χαμογελούν επειδή έχουν δουλειά, επειδή πληρώνονται έστω και με 300 ευρώ, τα οποία είναι «300% περισσότερα σε σχέση με το μηδέν».

Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν.

Επειδή έχετε δουλειά
Επειδή πληρωνόσαστε στην ώρα σας (για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 euro θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο).
Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας.
Επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε.
Επειδή πληρώνεστε για αυτό
Επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν, και πρέπει να τους ευχαριστείτε για αυτό με ένα χαμόγελο.
Γιατί θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε.

Ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σας στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα.
Ευχαριστώ».

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, η εταιρεία My Market επιβεβαίωσε την γνησιότητα του κειμένο, όμως επισήμανε ότι πρόκειται ξεκάθαρα για πρωτοβουλία του εν λόγω στελέχους και δεν εκφράζει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Πηγή: topontiki.gr