Μπλοκάρει η επένδυση 580 εκατ. ευρώ της Cosco στον Πειραιά

Η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της επί του επενδυτικού σχεδίου.

Μπλοκάρει η επένδυση 580 εκατ. ευρώ της Cosco στον Πειραιά

Φόβοι για μπλόκο στo master plan της Cosco για τον ΟΛΠ. Οι επενδύσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει η Cosco υποχρεωτικές και πρόσθετες ανέρχονται στο ποσό των περίπου 580 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 293,7 εκατ. ευρώ είναι υποχρεωτικές.

Ωστόσο το επενδυτικό πλάνο μπορεί να καταλήξει σε αδιέξοδο, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν το ελληνικό Δημόσιο να μην το εγκρίνει στο σύνολό του.
Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές για μερική έγκριση και υπό αιρέσεις «που πρακτικά θα απαγορεύουν την υλοποίηση των επενδύσεων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η Cosco θα προσφύγει στη διαιτησία που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης.

Η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της επί του επενδυτικού σχεδίου και στην οποία εκτιμάται πως θα εγκρίνονται μόνον οι επενδύσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης ύψους 225 εκατ, ενώ οι υπόλοιπες πρόσθετες επενδύσεις ύψους 354 εκατ. θα τελούν υπό την αίρεση εκπλήρωσης μόνον συγκεκριμένων προϋποθέσεων.

Πηγή: iefimerida