Τι πιστεύουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι για το Θεό, τον πολιτισμό και τους μουσουλμάνους

Η έρευνα του Pew Research Center που δημοσιεύτηκε στο Euronews και αφορά στο τι πιστεύουν για το Θεό, τον πολιτισμό τους και τους μουσουλμάνους.

Τι πιστεύουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι  για το Θεό, τον πολιτισμό και τους μουσουλμάνους

Οι κάτοικοι της Δυτικής Ευρώπης εκφράζουν την πίστη στο Θεό σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center που δημοσιεύτηκε στο Euronews.

Η Αρμενία (79%) και η Γεωργία (72%) βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση με ποσοστό 59%


Η Γαλλία (11%), η Ελβετία (11%) και η Γερμανία (10%) είναι στις τελευταίες θέσεις.

Οι μισοί και πλέον ενήλικες στην Ελλάδα, τη Βοσνία, την Αρμενία, τη Γεωργία και τη Ρουμανία, δήλωσαν ότι η θρησκεία ήταν πολύ σημαντική στη ζωή τους, σε αντίθεση με τους συνομήλικες τους στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών να δηλώνουν ανοικτά ότι δεν πιστεύουν στο Θεό ήταν η Τσεχία (66%), η Σουηδία (60%), το Βέλγιο (54%) και η Ολλανδία (53%).

Το ποσοστό των Ελλήνων που θα αποδεχόταν μουσουλμάνους ως μέλη της οικογένειάς του φτάνει το 31%, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νορβηγία με 82% και στην τελευταία η Αρμενία με 7%.

Σύμφωνα με την έρευνα επίσης, οι ανατολικοευρωπαίοι είναι πιο πιθανό να θεωρούν τον πολιτισμό τους ανώτερο από τους άλλους. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό φτάνει το 89%.