Καιρός: Βροχερό και το Σάββατο - Βελτίωση από Κυριακή

Βροχές αναμένονται και το Σάββατο με τον καιρό να βελτιώνεται την Κυριακή. 

Καιρός: Βροχερό και το Σάββατο - Βελτίωση από Κυριακή

Συνεχίζονται και την Παρασκευή σχεδόν στο σύνολο της χώρας οι βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που ξεκίνησαν από το απόγευμα της Πέμπτης, στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Φοίβος».


Σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του ΕΑΑ/meteo.gr, έως το απόγευμα της Παρασκευής τα μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής καταγράφηκαν σε Παρανέστι και Φωτολίβο Δράμας (84 και 80 mm, αντίστοιχα), Αγία Παρασκευή Αττικής και Αλαγονία Μεσσηνίας (74), Θερμά Σερρών (72), Ιπποκράτειο Πολιτεία Αττικής και Γεράκι Λακωνίας (58).

Έως το απόγευμα της Παρασκευής σημαντικές ήταν οι βροχοπτώσεις και στην Αττική, όπως καταγράφεται και στον σχετικό χάρτη.

Κατά το υπόλοιπο της ημέρας σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν οι βροχές, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία εξασθενούν σημαντικά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 9 μποφόρ, με πολύ υψηλό κυματισμό, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Επιπλέον, μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης θα παρατηρηθεί στη Νότια Ελλάδα, κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν και λασποβροχές.

Το Σάββατο αναμένονται βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο, αλλά έως το βράδυ θα εξασθενήσουν. Πιθανότητα χιονόπτωσης υπάρχει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή βροχές αναμένονται κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση το Σαββάτο και τις πρώτες ώρες της Κυριακής, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι που το Σάββατο στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, θα εξασθενήσουν την Κυριακή και δεν θα ξεπερνούν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Πηγή: naftemporiki.gr