Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία εξαιτίας του χιονιού που έφερε η κακοκαιρία «Φοίβος».

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας του χιονιού που έφερε η κακοκαιρία «Φοίβος».
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστά στο Τσοτύλι και τον Πεντάλοφο του Δήμου Βοϊου, της ΠΕ Κοζάνης. Mε δύο ώρες καθυστέρηση θα χτυπήσει το κουδούνι στον Δήμο Πρεσπών Φλώρινας. Παράλληλα, στη Φλώρινα και τα Γρεβενά τα σχολεία θα λειτουργήσουν από τις 9 π.μ..

Με αλυσίδες…

Αναφορικά με την κίνηση των οχημάτων, σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην ΠΕ Γρεβενών χρειάζονται αλυσίδες από το 13ο έως 54ο χλμ της επαρχιακής οδού Γρεβενών – Σαμαρίνας. Επίσης από το 13ο έως 45ο χλμ Γρεβενών – Βασιλίτσας, από το 13ο έως 45ο χλμ Γρεβενών – Περιβολίου. Ακόμα, από το 13ο έως 25ο χλμ της Επαρχιακής οδού Γρεβενών – Σπηλαίου. Στην ΠΕ Κοζάνης χρειάζονται αλυσίδες στο 76ο έως 97ο χλμ της Εθνικής οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων, στην θέση Πεντάλοφο. Επίσης με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία από το 18ο έως 24,5ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου). Από το 32ο έως 45ο χλμ. του δρόμου Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης ) και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Καστοριάς.

Τέλος, στην ΠΕ Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 12ο έως 52ο χλμ της Εθνικής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 20ο έως 30ο χλμ του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 31ο έως 37ο χλμ Φλώρινας – Πρεσπών, από το 7ο έως 9ο χλμ της Επαρχιακής οδού Αετού – Νυμφαίου και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας.

Πηγή: iefimerida.gr