Ξεκινάει το 7ο ιδιωτικό κανάλι (του Μαρινάκη)

Η προκήρυξη του ΕΣΡ για τις δύο άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου έγινε την περασμένη Τρίτη. Η διαδικασία είναι πλέον ανοιχτή για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους.

Ξεκινάει το 7ο ιδιωτικό κανάλι (του Μαρινάκη)

Πρόκειται για τον εφοπλιστή και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη, που έχει καταθέσει και την εγγυητική επιστολή των 3,5 εκατ. ευρώ στο ΕΣΡ.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις έως τις 25 Φεβρουαρίου και πέντε ημέρες μετά κλείνει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Το ΕΣΡ θα προχωρήσει στον έλεγχο των φακέλων και αν υπάρξουν περισσότεροι από δύο ενδιαφερόμενοι θα γίνει δημοπρασία, με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ.

Πέρα από τους γενικούς και τους ειδικούς όρους της προκήρυξης, που είναι ίδιοι με της πρώτης τηλεοπτικής αδειοδότησης, αξίζει να αναφερθεί ότι γίνεται ειδική μνεία στους υποψηφίους που «δεν λειτουργούν ως πάροχοι περιεχομένου κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης», όπως είναι, για παράδειγμα, η Άλτερ Έγκο του Β. Μαρινάκη.

Σε αυτή την περίπτωση, με την υποβολή της αίτησης ζητούνται επιπλέον τα αναλυτικά βιογραφικά και υπεύθυνη δήλωση με την οποία να δηλώνεται ότι εντός έξι μηνών από τη χορήγηση της άδειας θα μεταδίδεται το προβλεπόμενο πρόγραμμα για σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα.

Το ΕΣΡ διαβεβαιώνει μέσω της προκήρυξης ότι δεν θα προκηρυχθούν για δέκα χρόνια άλλες άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, ωστόσο θα προκηρυχθούν άλλες κατηγορίες παρόχων περιεχομένου, ανάλογα με τις τεχνολογικές εξελίξεις και την εκάστοτε χωρητικότητα του φάσματος.

Μετά την ανακοίνωση των δύο υπερθεματιστών, το ΕΣΡ θα διενεργήσει τον οικονομικό έλεγχο των εταιρειών που θα έχουν προκριθεί ως αδειούχοι.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το κανάλι αναμένεται να είναι έτοιμο να εκπέμψει άμεσα στον αέρα με τη χορήγηση της τηλεοπτικής άδειας τον επόμενο Μάρτιο. Μάλιστα , όπως λένε οι υπεύθυνοι, δεν αποκλείεται να εκπέμψει και νωρίτερα διαδικτυακά.

Θα πρόκειται για το 7ο κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, μετά τα Αντέννα, Alpha, Οpen TV, Σταρ, Σκάι, Μακεδονία.

Πηγή:topontiki