Συλλαλητήριο: Ποιοι σταθμοί θα παραμένουν κλειστοί - Όλες οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

«Αστακός» θα είναι την Κυριακή (20/1) η Αθήνα λόγω του συλλαλητηρίου που θα διεξαχθεί στο Σύνταγμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με πολλές οδούς και σταθμούς του μετρό να κλείνουν.

Συλλαλητήριο: Ποιοι σταθμοί θα παραμένουν κλειστοί - Όλες οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από το πρωί της Κυριακής στις 10:00 θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Παράλληλα δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση από το Σάββατο στις 22:00, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία την Κυριακή στις 6:00, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Βγάζει τα drones η ΕΛΑΣ

Τα ελικόπτερα και τα drones της Αστυνομίας θα μεταδίδουν εικόνες από την πλατεία Συντάγματος, ενώ θα υπάρχουν κλούβες των ΜΑΤ ανάμεσα στη συγκέντρωση του Συντάγματος και την αντισυγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια. Όπως δήλωσε ο Μιχάλης Πατσίκας, εκπρόσωπος των διοργανωτών «περιμένουμε πάνω από 3.000 λεωφορεία από την Βόρεια Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι 150.000-200.000 άνθρωποι θα κινηθούν με λεωφορεία».

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας

Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία, η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη (15-1-2019) ζήτησε εγγράφως από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της ΣΤΑΣΥ ΑΕ την πύκνωση των δρομολογίων του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, την Κυριακή, για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων πολιτών οι οποίοι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Παρ΄όλο που η πύκνωση των δρομολογίων προς τους σταθμούς περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος (Ευαγγελισμός, Μοναστηράκι, Ακρόπολη, Φιξ) εξυπηρετεί οικονομικά την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση – ούτε καν απάντηση – παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις της Επιτροπής Αγώνα.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούνται όσοι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο να προγραμματίσουν έγκαιρα την προσέλευση τους, καθώς θα είναι απαραίτητο να περπατήσουν μέχρι την Πλατεία Συντάγματος χωρίς να υπολογίζουν στην εξυπηρέτησή τους από την ΣΤΑΣΥ ΑΕ προς τους πλησιέστερους σταθμούς του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Παράλληλα, έπειτα από επικοινωνία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής αποφασίστηκε:

τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Αφιδνών και, ανά δέκα περίπου, θα συνοδεύονται από οχήματα της Αστυνομίας ως το μετρό Κατεχάκη (πλησίον).

τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από τη Δυτική και Νότια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Μάνδρας και θα συνοδεύονται από οχήματα στα μετρό ΦΙΞ και ΣΕΦ.

Πηγή: topontiki.gr