Στάση εργασίας στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ

Στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/1) στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ

Στάση εργασίας στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ

Στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ έχασε τη ζωή του την Τετάρτη 9/1 ένας 60χρονος εργάτης ο οποίος γκρεμίστηκε από σκαλωσιά. Η κηδεία του έγινε χτες (8/1) ενώ σήμερα στο εργοστάσιο πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας και γενική συνέλευση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το εργοτάξιο νέκρωσε και οι εργαζόμενοι με την καθολική συμμετοχή τους έδειξαν πως δεν σκύβουν το κεφάλι μπροστά στις απειλές της εργοδοσίας. Μέσα από συζήτηση στη ζωντανή και μαζική γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι μαζί με το Συνδικάτο αποφάσισαν τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων πολύμορφα, ώστε:

-να παρθούν όλα τα μέτρα για την πλήρη προστασία όλων των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς
-να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα, τήρηση του νόμιμου ωραρίου και των μέτρων υγείας και ασφάλειας, βελτίωση των συνθηκών εργασίας».

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την εργοδοσία ότι «ενώ υπάρχει παύση εργασιών σε τμήμα του έργου από την Επιθεώρηση Εργασίας και πριν ακόμα εκδοθεί το πόρισμα για τις συνθήκες του πρόσφατου θανατηφόρου ατυχήματος, βάζει δεκάδες εργάτες να εργάζονται σε χώρους που δεν έχουν ακόμα ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας, όπως τους αναγκάζει – και με την απειλή της απόλυσης – να εργάζονται υπερωρίες, νύχτες, Σαββατοκύριακα, υπό βροχή και με χιόνια».