«Κλείδωσε» για Κυριακή στις 10:30 το ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου

Αύριο στις 10:30 θα γίνει τελικά το ραντεβού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

«Κλείδωσε» για Κυριακή στις 10:30 το ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πάνο Καμμένο και τον κάλεσε στις 10:30 το πρωί της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου για να πραγματοποιήσουν το εξ' αναβολής τετ α τετ από την περασμένη Παρασκευή.

Η συνάντηση των δύο ανδρών αναβλήθηκε, λόγω του θρίλερ που εξελισσόταν στη βουλή της πΓΔΜ με πρωταγωνιστή τον Ζόραν Ζάεφ και τους 80 βουλευτές που απαιτούνταν για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.

Τσίπρας και Καμμένος σε τηλεφωνική τους συνομιλία αποφάσισαν να αναβάλλουν το ραντεβού τους μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία στη γείτονα.

Νωρίτερα, πληροφορίες από το στρατόπεδο των ΑΝΕΛ τις οποίες μετέδωσε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκαναν λόγο για ραντεβού των δύο αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης τη Δευτέρα.

Τα τρία σενάρια

Σε περίπτωση που, μετά την εξέλιξη της Παρασκευής ο Καμμένος μείνει στη θέση ότι δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και δηλώσει ότι δεν την αποσύρει, τότε και από την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα ψήφου εμπιστοσύνης, και ούτε η Συμφωνία των Πρεσπών θα λάβει τέτοιο χαρακτήρα όπως είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός την Τετάρτη στην συνέντευξή του στην Έλλη Στάη.

Σε περίπτωση που όμως δεν τα βρούνε και ο Πάνος Καμμένος μεταβάλει και πάλι τη στάση του (δηλώσει ότι αποσύρει τη στήριξη) θεωρώντας ότι δεν ικανοποιούνται κάποια από τα αιτήματά του (για παράδειγμα ο πρωθυπουργός να μην κρατήσει τους υπουργούς των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση), τότε ο πρωθυπουργός αναγκαστικά θα υλοποιήσει την "απειλή" του και θα προχωρήσει σε αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης. Στην περίπτωση αυτή 3 με 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ εμφανίζονται έτοιμοι να ψηφίσουν (Κουντουρά, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις και ίσως Κόκκαλης) οπότε η ΚΟ των ΑΝΕΛ "σπάει" και διαλύεται με την Μαρία Κολλια - Τσαρουχά και τον Κώστα Κατσίκη ναείναι οι μόνοι που μένουν στο πλευρό του Καμμένου.

Ενα ακόμη ενδεχόμενο - δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες ωστόσο - είναι ο πρωθυπουργός, όπως του εισηγούνται στελέχη και κυβερνητικοί παράγοντες, να μην μπει σε καμία συζήτηση με τον Πάνο Καμμένο και να τον απομακρύνει άμεσα από την κυβέρνηση.

Πηγή: Το Ποντίκι