Η Μέρκελ... προσκύνησε το θρόνο του Ολυμπιακού στον Προφήτη Ηλία

Απολαυστικό παρασκήνιο στο «ΦΩΣ» από τον Θέμη Σινάνογλου για τη φωλιά Ολυμπιακών στην οποία έφαγε ο πρωθυπουργός και η Μέρκελ.

Η Μέρκελ... προσκύνησε το θρόνο του Ολυμπιακού στον Προφήτη Ηλία

Σήμερα θα διαβάσετε στο «ΦΩΣ» ένα απολαυστικό παρασκήνιο για το εστιατόριο που έφαγε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και η καγκελάριος της Γερμανίας (για να μην πω η... αρχηγός της Ευρώπης), η Μέρκελ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ζητείται διακριτικότητα και να μην διαρρέουν πράγματα, όμως τυχαίνει να γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις. Πάμε λοιπόν να γράψω όσα μου έχουν επιτραπεί.

Το «Πανόραμα» στον Προφήτη Ηλία είναι φωλιά Ολυμπιακών! Η φράση δεν είναι δική μας, είναι του μαγαζιού! Η Μέρκελ για να κάνουμε και λίγο χιούμορ... προσκύνησε το θρόνο του Ολυμπιακού! Διότι σήμα κατατεθέν στο μαγαζί είναι μια εκκλησιαστική καρέκλα με το σήμα του Ολυμπιακού, μεγάλο, πάνω! Το είδε η Μέρκελ. Η οποία φόραγε πράσινα... Θυμίζω ότι πολλές φορές η ποδοσφαιρική Εθνική Γερμανίας έχει εμφανιστεί με πράσινες φανέλες.

Ο Τσίπρας όπου και να πάει σε Ολυμπιακούς πέφτει! Πάει στη Θεσσαλονίκη, ρωτάει ένα παιδάκι «τι ομάδα είσαι» και του λέει το παιδάκι «Ολυμπιακός». Το διπλανό παιδάκι του λέει «κι εγώ Ολυμπιακός». Και απορεί ο πρωθυπουργός «ρε στη Θεσσαλονίκη Ολυμπιακός»; Εγώ ξέρω ότι ο πρόεδρος της ΠΕΦΟ Θεσσαλονίκης έχει γιο ο οποίος έχει πάει στο σχολείο στη Θεσσαλονίκη με τη φανέλα του Νικοπολίδη.

Η ατάκα «όπου και να πάνε πέφτουν πάνω σε Ολυμπιακούς» δεν είναι δική μου. Είναι από άνθρωπο που ήταν κοντά σε Τσίπρα και Μέρκελ, αλλά δεν με αφήνει να γράψω ποιος είναι.

Πάμε παρακάτω. Το μαγαζί δεν το διάλεξε η κυβέρνηση. Ο ιδιοκτήτης είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, ο Παράσχος, πολύ καλό παλικάρι, τρελός Ολυμπιακός όπως και ο πατέρας του που είναι φόλα Ολυμπιακός ο οποίος όμως δεν είναι χαμηλών τόνων, είναι υψηλών τόνων! Από το 1957 το μαγαζί αυτό, στέκι Ολυμπιακών παραδοσιακό, και ηγετικά στελέχη της ΘΥΡΑΣ 7 έχουν φάει κατά καιρούς εκεί.

Ομηρικές οι μάχες μεταξύ σοβαρού και αστείου, τους έχει ακούσει όλη η γειτονιά στο Νέο Φάληρο για χρόνια, κάθε μέρα, στην καρδιά του Νέου Φαλήρου, φωνές και παζάρια και πειράγματα και τσακωμοί μεταξύ του πατέρα του ιδιοκτήτη του μαγαζιού, του Νίκου (ο πατέρας), και του ψαρά στην κεντρική αγορά, του Αλέκου. Πριν λίγες μέρες πέθανε ο Αλέκος. Συνεχίζει όμως το ψαράδικο η γυναίκα του και τα παιδιά του. Όπως συνεχίζει το εστιατόριο να το τρέχει ο Παράσχος, ο γιος.

Το ραντεβού το έκλεισε η γερμανική πρεσβεία διότι ο οδηγός της πρεσβείας που είναι Έλληνας -ήταν και οδηγός της Μέρκελ αυτές τις μέρες- ήξερε τους δρόμους για τον Προφήτη Ηλία και τους χώρους στο μαγαζί, έχει πάει πολλές φορές εκεί. Από το Πανεπιστήμιο, το τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών προτάθηκε το μέρος διότι πάει κόσμος από το Πανεπιστήμιο στο συγκεκριμένο μαγαζί.

Η Μέρκελ έφαγε ψάρια, ελληνική κουζίνα με ψάρια και θαλασσινά, της άρεσε πολύ η θέα, βγήκε και έξω, ξεναγήθηκε έξω.

Εδώ να πούμε ότι η θάλασσα του Πειραιά είναι από όλες πιο γλυκιά και μέρος σαν τον Πειραιά -από το Μικρολίμανο ως την Πειραϊκή- δεν υπάρχει στην Αττική. Μικρολίμανο, Βοτσαλάκια παραλία, Καστέλλα, Πασαλιμάνι, Μαρίνα Ζέα, Πειραϊκή, ό,τι καλύτερο στην Αττική. Είμαστε τυχεροί όσοι ζούμε σε αυτές τις περιοχές. Έχουμε τον καλύτερο καιρό και τα πιο όμορφα μέρη. Εγώ προσωπικά αν δεν υπάρχει θάλασσα κοντά, δεν μπορώ να ζήσω. Η θάλασσα σύμφωνα και με τους επιστήμονες έχει ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες.

Κλείνω με την ατάκα που άκουσα από άνθρωπο που ήταν στο μαγαζί στο οποίο έφαγε ο πρωθυπουργός με τη Μέρκελ, με άνθρωπο που έκανε χειραψία επανειλημμένως με την Μέρκελ και τον πρωθυπουργό, γιατί μου άρεσε: «Όπου και να πάνε, ο Θρύλος είναι πάντα εκεί»!

Και κάτι ακόμα, που έμαθα ότι ειπώθηκε σε πηγαδάκι. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού είπε «θα το χάσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ τώρα που έφυγε ο Πρίγιοβιτς». Από το στόμα του και στου... Προφήτη Ηλία το αυτί.