Καταγγελία: Κι άλλο εργατικό ατύχημα στο γήπεδο της ΑΕΚ!

Κι άλλο εργατικό ατύχημα είχε σημειωθεί στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ, όπως κατήγγειλε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Καταγγελία: Κι άλλο εργατικό ατύχημα στο γήπεδο της ΑΕΚ!

Ένας εργάτης έχασε τη ζωή του σήμερα (9/1) πέφτοντας στο κενό από σκαλωσιά στο εργοτάξιο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια. Μάλιστα η πτώση του δεν έγινε αμέσως αντιληπτή από τους συναδέλφους του. Ένας περαστικός είδε το άψυχο σώμα και ειδοποίησε τα συνεργεία.

Τον νεκρό εργάτη παρέλαβε από το σημείο νεκροφόρα λίγα λεπτά πριν τις 13:30. Αυτοψία για τα αιτία του δυστυχήματος πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΕΠΕ. Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό εργατικό ατύχημα που είχε συμβεί στο εργοτάξιο της «Αγιά Σοφιάς».

Σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, τον Οκτώβριο είχε συμβεί άλλο ένα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμα εργάτη.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει στις 22 Οκτωβρίου 2018 το Συνδικάτο.

«Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει το εργατικό ατύχημα που συνέβη σήμερα στο Εργοτάξιο της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα ένας συνάδελφος να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Το ατύχημα δεν ήταν αποτέλεσμα της «κακιάς ώρας», αλλά της εντατικοποίησης της δουλειάς από την εργοδοσία και της έλλειψης μέτρων προστασίας για τη ζωή και την υγεία των εργατών στα εργοτάξια. Βάζουν τους εργάτες να δουλεύουν σε χώρους που δεν προστατεύονται είτε για να μειώνουν το κόστος είτε για να μην καθυστερεί η δουλειά.

Την ίδια ώρα που η εργοδοσία αρνείται να υπογράψει εργοταξιακή σύμβαση, με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του εργοταξίου μαζί με το Συνδικάτο, τρομοκρατεί και απειλεί τους εργάτες να μη προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Σήμερα για άλλη μια φορά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο προσπαθώντας να αποκρύψει το εργατικό ατύχημα...»