Έρευνα από το υπουργείο Μεταφορών για τη Ryanair

Έρευνα για να διαπιστωθεί εάν η αεροπορική εταιρεία Ryanair εκπλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στους επιβάτες της πτήσης της από το Λονδίνο με προορισμό την Θεσσαλονίκη, που ανακατευθύνθηκε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, ζήτησε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Έρευνα από το υπουργείο Μεταφορών για τη Ryanair

Η Αθήνα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, θα εξετάσει εάν ο αερομεταφοράς χαμηλού κόστους παρείχε στους 184 ταξιδιώτες στήριξη, φιλοξενία σε ξενοδοχείο και μέσα μεταφοράς για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, όπως οφείλει βάσει διεθνών κανονισμών, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου.

Ο κ. Σπίρτζης μεσολάβησε ώστε η αεροπορική εταιρεία Aegean να στείλει αεροσκάφος για να παραλάβει τους ταξιδιώτες που βρέθηκαν στην Ρουμανία και να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Τα ναύλα θα καταβληθούν από το υπουργείο.

Το αεροσκάφος της Aegean αναμένεται να αναχωρήσει από την Τιμισοάρα και θα φτάσει στην Θεσσαλονίκη γύρω στις 17:00.

Με την πτήση της Aegean θα επιστρέψουν στην Ελλάδα 89 επιβάτες. Άλλοι 88 βρίσκονται ήδη στον δρόμο του γυρισμού με λεωφορεία – τα οποία κατήγγειλαν νωρίτερα πως δεν είχαν θέρμανση. Οι υπόλοιποι επτά φαίνεται πως βρήκαν με ίδια μέσα τρόπο επιστροφής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο.

Σημειώνεται πως η έρευνα δεν αφορά την επιλογή της Τιμισοάρας, καθώς οι ελληνικές Αρχές επιβεβαίωσαν πως η Ryanair είχε πράγματι δηλώσει την ρουμανική πόλη ως δεύτερη λύση για προσγείωση σε περίπτωση που δεν μπορούσε να φτάσει ασφαλώς στο «Μακεδονία». Τρίτη επιλογή ήταν η Αθήνα.

Το υπουργείο αποδίδει την ανακατεύθυνση στην Τιμισοάρα στην πολιτική χαμηλού κόστους στης εταιρείας.

topontiki.gr