Δολοφονία Ρόδος: Νέα βίντεο από τον ξυλοδαρμό του 19χρονου - Τι λέει η οικογένεια του θύματος

Νέα βίντεο από τον ξυλοδαρμό τους ενός εκ των δύο φερόμενων δραστών της δολοφονίας της φοιτήτριας στη Ρόδο κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Δολοφονία Ρόδος: Νέα βίντεο από τον ξυλοδαρμό του 19χρονου - Τι λέει η οικογένεια του θύματος

Ο 19χρονος δράστης φαίνεται να ξυλοκοπείται από κρατούμενους στις φυλακές Αυλώνα. Οι έγκλειστοι παραβίασαν το κελί του 19χρονου Αλβανού και στη συνέχεια του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές.

Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια που τον έδερναν αρνήθηκε επανειλημμένα την ενοχή του για το έγκλημα που έχει σοκάρει την Ελλάδα, ρίχνοντας την ευθύνη στον συγκατηγορούμενό του, τον 21χρονο Έλληνα που κρατείται σε διαφορετικό κελί.

Ο φερόμενος δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός το απόγευμα της Δευτέρας. Η διοικήτρια του νοσοκομείου, Νάγια Μητσάκη, στην ενημέρωσή της ανέφερε:

«Εξετάστηκε από όλες τις κλινικές και εν συνεχεία αποχώρησε. Ήταν χτυπημένος. Εφόσον όμως εξετάστηκε και μετά βγήκε, δεν ήταν πολύ σοβαρά τα τραύματά του, αλλιώς θα νοσηλευόταν».

Ανακοίνωση Κούγια για τον ξυλοδαρμό

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας, σε ανακοίνωσή του καταδίκασε εκ μέρος των συγγενών του θύματος την επίθεση που δέχθηκε ο 19χρονος φερόμενος δράστης:

«Το δικηγορικό μας γραφείο, όπως είναι γνωστό, έχει αναλάβει το βήμα της πολιτικής αγωγής υπέρ των συγγενών της αειμνήστου Ελένης Τοπαλούδη, η οποία έπεσε θύμα βιασμού και βασανιστηρίων και τελικώς έχασε τη ζωή της ως θύμα μιας από τις αγριότερες ανθρωποκτονίες που εγκληματολογικά έχουν συμβεί στην Ελλάδα. Πληροφορηθήκαμε σήμερα από τα μμε, όπου δυστυχώς προβάλλεται και το σχετικό βίντεο, ότι συγκρατούμενοι ενός εκ των δυο που αφαίρεσαν τη ζωή του τραγικού θύματος, δηλ. του 19χρονου, τον σακάτεψαν, με αποτέλεσμα να είναι στο νοσοκομείο.

Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κύριος Αλέξιος Κούγιας, όσο και εμείς οι συνεργάτες του, τιμώντας και τις αρχές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στον οποίο ανήκουμε, εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σε αυτές τις συμπεριφορές των νεαρών, ανηλίκων κρατουμένων, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές για κακουργήματα, και δηλώνουμε ευθέως ότι αυτή η εγκληματική συμπεριφορά τους εις βάρος του δολοφόνου, στα πλαίσια αποενοχοποιήσεώς τους για τις δικές τους αντικοινωνικές παραβατικές συμπεριφορές, δεν εκφράζει ούτε την οικογένεια του θύματος, την οποία εκπροσωπούμε, ούτε εμάς τους ίδιους ως δικηγόρους και ανθρώπους.

Την ενοχή και τιμωρία των κρατουμένων θα την καθορίσουν μόνο οι Έλληνες Δικαστές και είναι απαράδεκτο σε δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, να επικρατεί ο νόμος του Λιντς, ο οποίος κυριάρχησε στις απαίδευτες – απολίτιστες και με έλλειψη δημοκρατίας κοινωνίες».