Γέμισαν οι κλούβες στο Παρίσι- Περισσότερες από 400 προσαγωγές (live vid)

Σε περισσότερες από 400 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στο Παρίσι στη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων».

Γέμισαν οι κλούβες στο Παρίσι- Περισσότερες από 400 προσαγωγές (live vid)

Περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές έχουν κατέβει στους δρόμους του Παρισιού για τις διαδηλώσεις του κινήματος Κίτρινων Γιλέκων, που σημαδεύονται και αυτή τη φορά από βίαια επεισόδια, αν και περιορισμένης μέχρι στιγμής έκτασης. Συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας, που προχώρησε σε ρίψεις δακρυγόνων.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν προβεί σε περισσότερες από 400 προσαγωγές, οι 272 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Περίπου 8.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά και 12 τεθωρακισμένα οχήματα έχουν αναπτυχθεί στη γαλλική πρωτεύουσα, με τα ξένα μέσα να σχολιάζουν ότι η πόλη μοιάζει να βρίσκεται σε «κατάσταση πολιορκίας». Συνολικά στη χώρα 89.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός.

Το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» ξεκίνησε ως αντίδραση στα σχέδια της κυβέρνησης για επιβολή φόρους στα καύσιμα, αλλά εξελίχθηκε σε μία ευρύτερη εκδήλωση δυσαρέσκειας απέναντι στον Εμανουέλ Μακρόν και την «απόσταση» που τον χωρίζει, όπως λένε οι διαδηλωτές, από τους απλούς πολίτες και τα προβλήματά τους. Ο Γάλλος πρόεδρος βλέπει την δημοτικότητά του να καταρρέει, ενώ ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης φέρεται να ετοιμάζει βαλίτσες.

Η γαλλική κυβέρνηση και οι αρχές ασφαλείας κάνουν λόγο για «ομηρεία» του κινήματος από ομάδες ακραίων, που προκαλούν βίαια επεισόδια. Το περασμένο Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν οι χειρότερες συγκρούσεις που έχει ζήσει το Παρίσι εδώ και δεκαετίες. Στόχος των αρχών είναι αυτή τη φορά τα πράγματα να μην φύγουν εκτός ελέγχου.

Ο Πύργος του Άιφελ όπως και άλλα σημαντικά μνημεία, θέατρα και βιβλιοθήκες στην Πόλη του Φωτός θα μείνουν σήμερα, Σάββατο, κλειστά.

Πηγή: Ναυτεμπορική