Φωτιές και οδοφράγματα στα Εξάρχεια -Κουκουλοφόροι ανεβαίνουν σε ταράτσες (vid)

Φωτιές από νωρίς και οι κουκουλοφόροι σπάνε πεζοδρόμια, προσόψεις πολυκατοικιών (για «πολεμοφόδια») και στήνουν οδοφραγματα, ενώ αρκετοί έχουν ανέβει σε ταράτσες και κάνουν ντου στις πολυκατοικίες.

Φωτιές και οδοφράγματα στα Εξάρχεια -Κουκουλοφόροι ανεβαίνουν σε ταράτσες (vid)

Μπορεί τα επεισόδια το μεσημέρι της Πέμπτης να έληξαν, αλλά φαίνεται ότι στα Εξάρχεια η ένταση παραμένει και έχει ανέβει ενόψει της πορείας που ξεκίνησε το απόγευμα.

Από τις 17:00 άρχισαν να ανάβουν οι πρώτες φωτιές στους δρόμους των Εξαρχείων, ενώ μετά τις 18:00 ξεκίνησε νέα πορεία από κόμματα, συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου η οποία θα καταλήξει στα Εξάρχεια, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος.

Ηδη έχουν ανάψει φωτιές από νωρίς και οι κουκουλοφόροι σπάνε πεζοδρόμια, προσόψεις πολυκατοικιών (για «πολεμοφόδια») και στήνουν οδοφραγματα, ενώ αρκετοί έχουν ανέβει σε ταράτσες και κάνουν ντου στις πολυκατοικίες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οδοφράγματα έχουν στηθεί σε: Τοσίτσα, Θεμιστοκλεους, Μεταξα, Στουρνάρη, ενώ υπάρχουν μικροεστίες φωτιάς στην πλατεία Εξαρχείων.

Επίσης, ομάδα κουκουλοφόρων παραβίασε την είσοδο σε κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Σπύρου Τρικούπη 14, κόβοντας με τροχό τις πόρτες, και έχουν καταλάβει την ταράτσα.

Περίπου στις 18:20 από την οδό Μεσογείων άρχισαν να κατεβαίνουν προς το Σύνταγμα οι «αύρες» της ΕΛΑΣ.

Η πορεία, στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από 600 άτομα, ξεκίνησε από τα Προπύλαια και μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου και Σταδίου κατευθύνεται προς το Σύνταγμα.

Την ίδια στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στη Βουλή, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ κινούνται παράλληλα με την πορεία από παράπλευρες οδούς. Συνολικά, για τα σημερινά συλλαλητήρια βρίσκονται επι ποδός 5.000 αστυνομικοί. Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ έχει επιστρατεύσει και ένα ελικόπτερο που παρακολουθεί την κίνηση των διαδηλωτών.

Την πορεία θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο σημείο όπου ο 15χρονος μαθητής έχασε τη ζωή του στις 9.00 το βράδυ.

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και η οποία κατέληξε σε οδομαχίες μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων.

Τα επεισόδια μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκαν επι της οδού Σταδίου λίγο μετά την έναρξη της μαθητικής πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με πέτρες και άλλα αντικείμενα με τους πρώτους να απαντούν με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης. Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει συνολικά σε 24 προσαγωγές.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr