Πέτρες και μολότοφ στην πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο- Κλειστοί σταθμοί του Μετρό (vid)

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μαθητική - φοιτητική πορεία για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Πέτρες και μολότοφ στην πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο- Κλειστοί σταθμοί του Μετρό (vid)

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε όταν ομάδα νεαρών εκτόξευσε πέτρες και βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, με αποτέλεσμα εκείνες να απαντήσουν με περιορισμένη χρήση χημικών. Αστυνομικοί προχώρησαν στη συνέχεια σε προσαγωγές.


Υπενθυμίζεται ότι μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και μέσω της διαδρομής Εδουάρδου Λω, Πεσμαζόγλου, πλατεία Κοραή, Σταδίου κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα και τη Βουλή.

Στα Προπύλαια έχει προγραμματιστεί πορεία και στις 18.00, ενώ στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έκλεισαν με εντολή της Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό διέρχονται κανονικά από τους δύο παραπάνω σταθμούς, χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται από νωρίς το πρωί σε επιφυλακή και έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της χώρας για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στα μέτρα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, παίρνουν μέρος περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί. Παράλληλα αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις φρουρούν αστυνομικά τμήματα και κτήρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Πηγή: Ναυτεμπορική