Σάρωσε στο Λονδίνο ο Γιώργος Λάνθιμος!

Δέκα βραβεία, μεταξύ των οποίων και εκείνα της Kαλύτερης Tαινίας και Kαλύτερης Σκηνοθεσίας απέσπασε το βράδυ της Κυριακής ο Γιώργος Λάνθιμος κατά την τελετή απονομής των British Independent Film Awards στο Λονδίνο.

Σάρωσε στο Λονδίνο ο Γιώργος Λάνθιμος!

Η τελευταία του ταινία «The Favourite» κέρδισε τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου για το δίδυμο των Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα, Α και Β' Γυναικείου Ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και τη Ρέιτσελ Βάις, αντίστοιχα.

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου ήταν υποψήφια για 13 συνολικά βραβεία.

Στις κατηγορίες των τεχνικών βραβείων, απέσπασε επίσης τα βραβεία Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κομμώσεων και Μακιγιάζ, Κάστινγκ, Κοστουμιών και Φωτογραφίας.

Στις υπόλοιπες βραβεύσεις της βραδιάς, το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρό διακρίθηκε στην κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ανεξάρτητης Παραγωγής ενώ το βραβείο Α' Ανδρικού ρόλου κέρδισε ο Τζο Κόουλ για την ερμηνεία του στο «Προσευχήσου πριν πεθάνεις» του Ζαν-Στεφάν Σοβέρ.

Το βραβείο Β' Ανδρικού ρόλου δόθηκε στον Αλεσάντρο Νιβόλα για την «Ανυπακοή» του Σεμπαστιάν Λέλιο.

Τα Βραβεία Ήχου και Μουσικής κέρδισε ο Ο Τζόνι Γκρίνγουντ για το «Δεν ήσουν ποτέ εδώ» της Λιν Ράμσεϊ, ενώ η βραδιά έκλεισε με το βραβείο Συνολικής Προσφοράς που δόθηκε στην υπέροχη Τζούντι Ντεντς.

Πηγή: Το ποντίκι