Σέρρες: Παραδοσιακό τυροκομείο ενώνει “γευστικά” το παρελθόν με τη σύγχρονη εποχή

Τα προϊόντα τους διοχετεύονται ήδη στην εγχώρια αγορά, με ιδιαίτερη απήχηση στο καταναλωτικό κοινό, ενώ επόμενος στόχος είναι η εξαγωγή σε χώρες του εξωτερικού.

Σέρρες: Παραδοσιακό τυροκομείο ενώνει “γευστικά” το παρελθόν με τη σύγχρονη εποχή

Δύο ξαδέλφια από την Ορεινή Σερρών, με το ίδιο ονοματεπώνυμο, παρασκευάζουν, μεταξύ άλλων, στο παραδοσιακό τυροκομείο τους, ρυζόγαλο και κατσικίσιο παγωτό σε δεκαπέντε γεύσεις, με φρέσκο βιολογικό γάλα από τα δικά τους χίλια αιγοπρόβατα.

Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Κλιάμπα και Κωνσταντίνο Κλιάμπα, πέμπτης γενιάς κτηνοτρόφους, οι οποίοι, όταν ανέλαβαν τα ηνία της επιχείρησης “Ο Μύθος του Βουνού“, αποφάσισαν να την εξελίξουν. Όπως λένε, το κατσικίσιο γάλα είναι το πιο ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και για τα παιδιά μετά το μητρικό.

Άλλωστε, όπως θυμούνται από παιδιά, η φροντίδα των ζώων και η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων ήταν ανέκαθεν σε πρώτο πλάνο στην οικογένεια κτηνοτρόφων από την οποία προέρχονται, και έτσι έμαθαν από πρώτο χέρι πώς παράγεται το καλό τυρί, το γιαούρτι, το βούτυρο και η μυζήθρα με ρίγανη.

Όπως τόνισαν στην ΕΡΤ3, γι’ αυτούς ήταν μονόδρομος να παραμείνουν στον τόπο τους και να αγωνιστούν, καθώς το τυροκομείο ήταν επιθυμία και ιδέα των πατεράδων τους, στην οποία θέλησαν να δώσουν σάρκα και οστά. Γι’ αυτό εξάλλου και οι σπουδές που επέλεξαν να κάνουν είναι σχετικές με το αντικείμενο. Ο ένας σπούδασε στο ΤΕΙ Ζωοτεχνίας στη Θεσσαλονίκη και ο άλλος στη Γαλακτοκομική Ιωαννίνων.

Τα προϊόντα τους διοχετεύονται ήδη στην εγχώρια αγορά, με ιδιαίτερη απήχηση στο καταναλωτικό κοινό, ενώ επόμενος στόχος είναι η εξαγωγή σε χώρες του εξωτερικού.

Όσο για το πώς προέκυψε το όνομα του τυροκομείου, τα δύο ξαδέλφια λένε ότι βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Πηγή: ertnews.gr



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110