Μπουτάρης: «Δεν θα είμαι υποψήφιος ξανά - Λάθος που πήρα θέση για την ονομασία της ΠΓΔΜ»

Ως ένα από τα λάθη που στοίχησαν σε δημοφιλία στον ίδιον και τη δημοτική του παράταξη χαρακτήρισε ο Γιάννης Μπουτάρης τη θέση του αναφορικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Μπουτάρης: «Δεν θα είμαι υποψήφιος ξανά - Λάθος που πήρα θέση για την ονομασία της ΠΓΔΜ»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφορικά με την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν τα κάναμε όλα τέλεια, κάναμε και λάθη χοντρά. Ίσως λάθη που μας στοίχισαν σε δημοφιλία». Ερωτηθείς για αυτά τα λάθη χαρακτήρισε ως τέτοιο τη θέση που πήρε για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

«Παρ' όλο που δεν αλλάζω τη θέση μου, ήταν άκαιρη η τοποθέτηση μου. Σ' αυτό το θέμα όμως υπάρχει μια τραγική παραπληροφόρηση. Με βρίζουν λες και υπέγραψα εγώ τη συμφωνία», είπε.

Ο Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε την άποψη ότι ο δήμαρχος "δεν είναι επάγγελμα" και πως δύο θητείες είναι αρκετές για την ολοκλήρωση του έργου του.

Ο κ.Μπουτάρης υποστήριξε πως "η απόφαση είναι προσωπική και όχι κομματική" και πως επέλεξε να αποσυρθεί από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα παρά το γεγονός ότι δημοσκοπήσεις δείχνουν υψηλά ποσοστά προτίμησης προς το πρόσωπο του και τη δημοτική παράταξη "Πρωτοβουλία".

"Η απόφαση είναι προσωπική, παρ' όλο που η αποδοχή μου από τις μετρήσεις είναι τρεις φορές υψηλότερη από τον δεύτερο υποψήφιο. Δεν έχω κολλήσει στην καρέκλα. Ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα, δεν είναι υπηρεσία. Και δεν πρέπει να ξεπερνάει τις δύο θητείες. Είμαι 76 χρονών, ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι πόρτες για νέο κόσμο" είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

'Εκανε έναν απολογισμό της διοίκησης του από την πρώτη ημέρα της εκλογής έως και σήμερα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η αποχαιρετιστήρια συνέντευξη θα δοθεί στις 31 Αυγούστου 2019 οπότε και λήγει η θητεία του.

Αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια και τουριστική ανάπτυξη της πόλης, στο οικονομικό συμμάζεμα του δήμου μετά την υπόθεση της υπεξαίρεσης, στη δημιουργία κοινωνικών δομών για τις ευπαθείς ομάδες, στις πεζοδρομήσεις και τα έργα που εκτελούνται στη Θεσσαλονίκη. Παραδέχτηκε πως η καθαριότητα δεν είναι στην κατάσταση που επιθυμούσε, πως η δημιουργία αποτεφρωτηρίου "κόλλησε" και πως το Μουσείο Ολοκαυτώματος μπήκε στην τελική του ευθεία.

"Μετά από 16 χρόνια εγκαταλείπω την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν εγκαταλείπω την πόλη", είπε και πρόσθεσε πως θα είναι ισόβιο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Για το μέλλον της δημοτικής του παράταξης ο κ.Μπουτάρης είπε πως "δεν θα διαλυθεί" και πως ο ίδιος δεν θα ορίσει διάδοχη κατάσταση, ούτε θα δώσει δαχτυλίδια. "Ηρθε η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα και η Πρωτοβουλία ανοίγει τις πόρτες της. Θα απευθύνουμε πρόσκληση προς υποψήφιους δημάρχους και άλλους. Το μόνο δαχτυλίδι είναι η βέρα του γάμου μου. Είμαι εναντίον της διαδικασίας να δώσει δαχτυλίδι ο δήμαρχος".

ΑΠΕ - ΜΠΕ