Ο «Μαύρος Ήλιος» των SS στο Ελλάδα-Εσθονία (Pics)

Σοκ προκαλεί φωτογραφία που φέρεται να προέρχεται από την εξέδρα των φιλάθλων της Εθνικής Ελλάδος, που την Κυριακή αγωνίστηκε με την Εσθονία, στην οποία απεικονίζονται οπαδοί της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου να προβαίνουν σε ναζιστικό χαιρετισμό και να φέρουν φασιστικά σύμβολα.

Ο «Μαύρος Ήλιος» των SS στο Ελλάδα-Εσθονία (Pics)

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα XYZcontagion.gr, οι εν λόγω οπαδοί της Εθνικής, εκτός από τον, αναγνωρίσιμο από όλους, ναζιστικό χαιρετισμό, φέρουν σημαία με τον Μαύρο Ήλιο των SS που αποτελείται από 12 σιγμοειδείς ακτινωτούς ρούνους.

Πρόκειται για ένα κρούσμα που έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχα περιστατικά στο πρόσφατο παρελθόν. Μόλις την Πέμπτη, στον αγώνα με την Φινλανδία, στις κερκίδες του ΟΑΚΑ αναρτήθηκε σημαία της εθνικιστικής ομάδας ΜΑΒΗ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου) ενώ πριν περίπου δύο χρόνια είχε αναρτηθεί πανό με το σύνθημα «σύρμα - μαχαίρι - Σρεμπρένιτσα», σύνθημα των Σέρβων εθνικιστών με αναφορά στη μεγαλύτερη σφαγή αμάχων στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από οπαδούς της Εθνικής σε ματς με τη Βοσνία.

Εξάλλου στη διάρκεια της δεκαετίας του 2000 η, άγνωστη τότε, νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είχε επιχειρήσει «άνοιγμα» στην κοινωνία μέσω της «Γαλάζιας Στρατιάς», παραφυάδα της Χρυσής Αυγής μέσα στα γήπεδα με φερόμενο ως επικεφαλής, το νυν υπόδικο στέλεχος της νεοναζιστικής οργάνωσης, Ηλία Παναγιώταρο.

«Αν θέλουν να μας αποκαλούν φασίστες, δεν θα τους χαλάσουμε το χατίρι. Επίσης...μέλη της Χρυσής Αυγής είναι μέλη του συλλόγου μας...κι έχουμε ένα κοινό την αγάπη μας για την Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του αναφορικά με τη δράση της Γαλάζιας Στρατιάς ο Παναγιώταρος το μακρινό 2004, σημειώνοντας ακόμη ότι ο εθνικιστικός «σύνδεσμος φιλάθλων» «αλληλοβοηθιέται» με τη Χρυσή Αυγή.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr