Προσοχή στα τρόφιμα εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών - Οι οδηγίες των επιστημόνων
Μεγάλη προσοχή στην υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών συνιστούν οι ειδικοί.
Ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες συστήνουν ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στην κατανάλωση των τροφίμων υψηλού κινδύνου ώστε να αποφεύγονται οι τροφικές δηλητηριάσεις.
Όπως αναφέρουν και οι επαγγελματίες φροντίζουν να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών.
Ολυμπιακός: Η συμβολή του… Βαλμπουενά
Τα ευπαθή προϊόντα όπως τα ψάρια ή το κρέας, τα πουλερικά πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο, σε θερμοκρασία έως 4 βαθμούς, όταν πρόκειται να καταναλωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ή να καταψύχονται στους -17 βαθμούς για μεγαλύτερη χρονική περίοδο.
Πάνω από το όριο των τεσσάρων βαθμών δεν πρέπει να διατηρούνται για περισσότερο από δυο ώρες.
Όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 32 βαθμούς Κελσίου έξω, τα ευπαθή τρόφιμα θα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο εντός μίας ή δύο ωρών. Επίσης τα θαλασσινά, το ωμό κρέας, τα αυγά ή τα πουλερικά θα πρέπει να τοποθετούνται στο ψυγείο ξεχωριστά από τα άλλα τρόφιμα για να αποφευχθεί πιθανή μόλυνση.
Αποθηκεύοντας τα ευπαθή τρόφιμα στο ψυγείο ή σε καταψύκτη, και στη σωστή θερμοκρασία, αποτρέπεται η ανάπτυξη βακτηρίων, ενώ καλό είναι να μην τοποθετούνται στην πόρτα του ψυγείου.
Πηγή: Cnn.gr