Δύο συλλήψεις για τρομοκρατικές επιθέσεις - Σε ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

Στη σύλληψη δύο ατόμων, 40 και 52 ετών αντίστοιχα, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση του παγιδευμένου φακέλου που πέρασε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε μια σειρά υποθέσεων τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών, προχώρησαν οι Αρχές την Παρασκευή 21 Ιουνίου.  

Δύο συλλήψεις για τρομοκρατικές επιθέσεις - Σε ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

Σε βάρος τους εκκρεμούσαν σχετικά εντάλματα σύλληψης. Ο 52χρονος κρατούνταν στις φυλακές Δομοκού για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστείες.

Εκεί γνωρίστηκε με ένα άλλο άτομο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, από τον οποίο έπαιρνε εντολές και ήταν σε επαφή ταυτόχρονα με τους έγκλειστους, αλλά και αυτούς που ήταν εκτός φυλακής. Ο 40χρονος εμπλέκεται στο «χτύπημα» στην τράπεζα των Πετραλώνων και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για ναρκωτικά.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες τους, παρουσία δικαστικών λειτουργών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2024, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και σε καταστήματα κράτησης στην επαρχία για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

  • αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,
  • έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,
  • έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,
  • ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και
  • ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

ΠΗΓΗ: CNN