48ωρη απεργία στον χώρο της Υγείας 26 και 27 Ιουνίου – Τα αιτήματα

Σε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν Τετάρτη και Πέμπτη 26-27 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ, διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση συμβασιούχων υγειονομικών στα τέλη του μήνα.  

48ωρη απεργία στον χώρο της Υγείας 26 και 27 Ιουνίου – Τα αιτήματα

Σύμφωνα με το σωματείο των Εργαζομένων παρά τις υποσχέσεις του υπουργείου υγείας για τρίμηνες και εξάμηνες παρατάσεις, εστάλη e-mail με το οποίο 450 περίπου εργαζόμενοι στα προγράμματα Philos να βρίσκονται στο δρόμο στις 30/06/2024!

Όπως αναφέρουν οι υγειονομικοί πρόκειται για εργαζόμενους που βρίσκονται ήδη 5,6,7 χρόνια στην πρώτη γραμμή της μάχης της υγειονομικής

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ της ΕΝΙΘ «καταγγέλλει το μπαράζ απολύσεων συμβασιούχων υγειονομικών που είναι εν εξελίξει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους».

Όπως αναφέρει η ΕΝΙΘ, «στις 30/6/24 απολύονται δεκάδες εργαζόμενοι που εργάζονται με συμβάσεις με το πρόγραμμα Philos του ΕΟΔΥ. Ταυτόχρονα απολύονται δεκάδες εργαζόμενοι της καθαριότητας στο ΨΝΘ, καθώς αναλαμβάνει εργολάβος την καθαριότητα.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι οι συμβασιούχοι στο χώρο της υγείας είναι χιλιάδες, με πολύτιμη πείρα και εξειδίκευση, που καλύπτουν τόσα χρόνια κενά στο δημόσιο σύστημα Υγείας και είναι διαχρονικά αντιμέτωποι με ένα καθεστώς ομηρίας, ανασφάλειας και εμπαιγμού.

Απαιτούμε να μην προχωρήσει καμιά απόλυση! Άμεση μονιμοποίηση του συνόλου των υγειονομικών με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μαζικές προσλήψεις για την ουσιαστική κάλυψη των τεράστιων κενών!», καταλήγει η ΕΝΙΘ.

ΠΗΓΗ: CNN