Απαγόρευση συγκεντρώσεων από την ΕΛΑΣ

Με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δύο συναθροίσεων, οι οποίες έχουν εξαγγελθεί για την Τρίτη (25/6) στο Ηράκλειο Αττικής.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων από την ΕΛΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δύο δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων, οι οποίες έχουν εξαγγελθεί για αύριο (25/6) στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Ειδικότερα η πρώτη συνάθροιση, που διοργανώνεται από μέλη του Εθνικού Μετώπου, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 18:30 στη λεωφόρο Ηρακλείου 424, ενώ στις 19:30 έχει προγραμματιστεί στο σταθμό ΗΣΑΠ Νέο Ηράκλειο (Αμφιθέατρο) αντισυγκέντρωση από μέλη της συλλογικότητας «Αντιφασίστες/τριες Ν. Ηρακλείου - Ν. Ιωνίας».

Παράλληλα η απόφαση αναφέρει ακόμα ότι «απαγορεύεται η διεξαγωγή κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις ανωτέρω συναθροίσεις από ώρα 06:00' της 25-6-2024 έως 06:00' της 26-6-2024 στην εδαφική αρμοδιότητα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.»

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς από τη ταυτόχρονη διεξαγωγή των ανωτέρω συναθροίσεων από ομάδες αντίπαλων θέσεων εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων της περιοχής.

Επιπλέον, οι οργανωτές της συγκέντρωσης στον σταθμό ΗΣΑΠ Νέο Ηράκλειο δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων».