Υπόθεση Λύτρα: Παραδόθηκε στις αρχές ο ποινικολόγος - Είχε εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του

Παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας.

Υπόθεση Λύτρα: Παραδόθηκε στις αρχές ο ποινικολόγος - Είχε εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του

Παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας. Νωρίτερα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις δικαστικές αρχές.

Μετά την σύλληψη αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς οι περιοριστικοί όροι δεν υπάρχουν πια και έχουν αντικατασταθεί με προσωρινή κράτηση.

Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε νωρίτερα διότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και διότι θεωρήθηκε ύποπτος φυγής, καθώς η αστυνομία ενημέρωσε ότι τον αναζητά και δεν τον έχει εντοπίσει στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η αίτηση της συζύγου του έγινε δεκτή καθώς το βράδυ της Τρίτης συγγενικά πρόσωπα του ποινικολόγου με έναν συνεργάτη του πήγαν στο σπίτι της στον Γέρακα και απαιτούσαν να μπουν στον χώρο για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του κατηγορούμενου, παρά το ότι η ίδια τους εξηγούσε ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση μετά την άγρια κακοποίησή της από αυτόν.

Παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι

Οι περιοριστικοί όροι που παραβιάστηκαν και για τον λόγο αυτό αντικαταστάθηκαν με προφυλάκιση ήταν η υποχρεωτική μετοίκηση από το κοινό τους σπίτι στον Γέρακα, η απαγόρευση να πλησιάζει ή να απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο το θύμα και η υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα θεραπείας για να μην επαναλάβει τη βίαιη συμπεριφορά του. Όροι που παραβιάστηκαν πριν ακόμα περάσει ένα 48ωρο.

Ο ίδιος, κατά παράβαση των περιοριστικών όρων, απέστειλε μήνυμα στη σύζυγό του και την περιέλαβε σε ομάδα στο viber χωρίς τη συναίνεσή της με σκοπό απειλητικά, όπως η ίδια ισχυρίζεται, να την αναγκάσει να δώσει χρήματα τα οποία ο ίδιος διατείνεται ότι είχε στο σπίτι του.

Η πρώην σύζυγος Λύτρα προσήλθε στις εισαγγελικές αρχές, κατηγορούμενη για απειλή και παραβίαση της οικιακής ειρήνης. Παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο και πήρε προθεσμία να δικαστεί στις 27 Ιουνίου.

naftemporiki.gr