Αλλαγή γραμμής από τον ποινικολόγο – Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του

Σε αλλαγή της υπερασπιστικής του γραμμής αναμένεται να προχωρήσει ο γνωστός ποινικολόγος

Αλλαγή γραμμής από τον ποινικολόγο – Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του

Σε αλλαγή της υπερασπιστικής του γραμμής αναμένεται να προχωρήσει ο γνωστός ποινικολόγος που αυτή την ώρα βρίσκεται στο γραφείο της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ποινικολόγος θα αποδεχτεί την πράξη του, δηλώνοντας μεταμέλεια και ζητώντας συγγνώμη.

Η δικαστική λειτουργός πριν από την απολογία, φαίνεται να έλαβε καταθέσεις μαρτύρων που προτάθηκαν από την πλευρά του κατηγορούμενου προς υπεράσπισή του. Έτσι στο ανακριτικό γραφείο φέρεται να βρέθηκαν και να έδωσαν κατάθεση η πρώην σύζυγος και η κόρη του κατηγορούμενου, καθώς και γνωστός συνάδελφος και κουμπάρος του.

Στα δικαστήρια βρίσκονται από το πρωί σε συμπαράσταση του ποινικολόγου συγγενικά του πρόσωπα.

Ο ποινικολόγος αντιμετωπίζει το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Μέχρι τώρα, ισχυριζόταν ότι η γυναίκα του τραυματίστηκε άσχημα όταν έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού τους.

Σημειώνεται πως ο γιατρός της ιδιωτικής κλινικής στην οποία μετέβηκε το ζευγάρι μετά το συμβάν, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξης της υπόθεσης.

Στην κατάθεσή του ο γιατρός αναφέρει ότι κλήθηκε να δει μια ασθενή που είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Διαπίστωσε ότι έχει εκχυμώσεις, εκδορές και οιδήματα, αλλά και κάταγμα στη μύτη και σε δάχτυλο του δεξιού χεριού.

Ο φερόμενος δράστης είναι ένας 52χρονος δικηγόρος ο οποίος χθες οδηγήθηκε στο Εφετείο και όχι στην Ευελπίδων λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας (ειδική δωσιδικία) όπου όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις εισαγγελέας Εφετών, αναλαμβάνει την άσκηση διώξεων και την τυχόν παραπομπή σε δίκη.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) ζήτησε διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας σε βάρος του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός απέστειλε έγγραφο με το οποίο ζητεί απο τον πρόεδρο του πειθαρχικού οργάνου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, να διερευνήσει τα αναφερόμενα στον Τύπο περι σύλληψης γνωστού δικηγόρου για «ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Ο κ. Κωνσταντινου καλείται να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση προκειμένου να καταλήξει αν θα κινήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως έχει γίνει γνωστό όλα ξεκίνησαν στις 00:10 τα ξημερώματα της Κυριακής όταν η 37χρονη τραυματισμένη γυναίκα μετέβη μαζί με τον δικηγόρο σύζυγό της με ίδια μέσα σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, στους Αμπελόκηπους.

Η 37χρονη ήταν σε άθλια κατάσταση και φέρεται να ανέφερε στους γιατρούς ότι είχε ένα ατύχημα και ότι τα τραύματα προήλθαν από την πτώση της από σκάλα.

Ωστόσο ένας γιατρός της ιδιωτικής κλινικής κατά την εξέταση της απεφάνθη ότι η τραυματίας, έχει χτυπηθεί από ανθρώπινο χέρι και μάλιστα σε διάφορα σημεία του σώματος με αποτέλεσμα να επιμένει πως δεν συνάδουν με την εκδοχή που έδωσε το ζεύγος και να ειδοποιηθεί η άμεσα η Αστυνομία.

Στην συνέχεια οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο νοσοκομείο, οδήγησαν τον δικηγόρο στο τμήμα της Ομόνοιας στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας.

Ο εισαγγελέας που ενημερώθηκε έδωσε εντολή να συλληφθεί ο δικηγόρος, ο οποίος χθες το πρωί ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία και πέρασε απο τα Εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ για λήψη αποτυπωμάτων και φωτογραφιών. Πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η πρώην σύζυγός του 52χρονου το 2017 τον είχε μηνύσει για ενδοοικογενειακή βία, χωρίς καταδικαστικό αποτέλεσμα για τον ίδιο.

Πηγή: cnn.gr