Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του Ολλανδού που αγνοείται στη Σάμο

Δεν έχει βρεθεί ακόμα ο Ολλανδός τουρίστας που αγνοείται στη Σάμο.

Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του Ολλανδού που αγνοείται στη Σάμο

Μετά από πέντε μέρες εξονυχιστικών ερευνών σταμάτησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 13/6 και επίσημα οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός 74χρονου Ολλανδού τουρίστα, ο οποίος αγνοείται από το το μεσημέρι της Κυριακής, όταν είχε πάει για πεζοπορία στη νοτιοδυτική Σάμο.

Σήμερα, με ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας, σχεδόν 40 βαθμούς Κελσίου, η Ελληνική Ομάδα διάσωσης, η ομάδα drone ΙΚΑΡΟΣ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ομάδα drone ΔΑΙΔΑΛΟΣ της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ο διασωστικός σκύλος Speedy της ΕΟΔ, καθώς και το ελικόπτερο του Frontex – για δύο μέρες, ερεύνησαν την περιοχή, δυστυχώς, χωρίς να βρεθεί κανένα ίχνος του.

Οι έρευνες εστίασαν στις περιοχές Λιμνιώνα, Κλήμα, Άγιος Ιωάννης Ελεήμωνας, Αγία Κυριακή Μαραθοκάμπου ενώ επεκτάθηκαν και στις γύρω περιοχές χωρίς να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Πεζοπορία

Ο 74χρονος είχε ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής από τον Λιμνιώνα για μία διαδρομή προς τον Άγιο Παντελεήμονα και την Αγία Κυριακή, βρέθηκε στις 2:00 το μεσημέρι στην περιοχή Κλήμα και από τότε αγνοείται. Σημειώνεται ότι κατά την εξαφάνισή του επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες στην περιοχή.

Σωστικά συνεργεία με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, της ΕΟΔ και εθελοντών “χτένισαν” σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα πιθανά σημεία χωρίς, όμως, να βρεθεί κάποιο στοιχείο που να ρίχνει φως στις έρευνες για τον 74χρονο Ολλανδό.

Οι έρευνες επεκτάθηκαν και στην θαλάσσια περιοχή, στα ανοικτά από σκάφος του λιμενικού, ενώ στην ακτογραμμή από το σκάφος Αlbatros της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – παράρτημα Σάμου.

Πηγή: cnn.gr