Παλαιστίνη: Αναγνωρίζεται και επίσημα από Ισπανία, Ιρλανδία και Νορβηγία

Τι ανέφερε ο Ισπανός πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Παλαιστίνη: Αναγνωρίζεται και επίσημα από Ισπανία, Ιρλανδία και Νορβηγία

Σήμερα, Τρίτη (28/5), πρόκειται να αναγνωρίσουν και επισήμως τα τρία ευρωπαϊκά κράτη, Ισπανία, Νορβηγία και Ιρλανδία, το κράτος της Παλαιστίνης.

Σε σημερινό τηλεοπτικό διάγγελμά του, πριν από τη σύσκεψη του ισπανικού υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, τόνισε πως “η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης είναι απαραίτητη για την επίτευξη ειρήνης ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους αλλά και ένα ζήτημα ιστορικής δικαιοσύνης”.

“Αυτή η απόφαση (σ.σ. η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους) δεν ελήφθη εναντίον κανενός, πολύ περισσότερο εναντίον του Ισραήλ” πρόσθεσε.

Στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Ισπανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ισπανία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος που περιλαμβάνει τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, ενοποιημένο υπό την Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του, προσθέτοντας ότι η Μαδρίτη δεν θα αναγνωρίσει αλλαγές στα παλαιστινιακά σύνορα μετά το 1967, εκτός κι αν αυτές συμφωνηθούν από όλες τις πλευρές.

Πηγή: news247.gr