Πύργος Πειραιά: Απέσπασε βραβείο για τον σχεδιασμό της πρόσοψής του

Ο σχεδιασμός της πρόσοψης του Πύργου του Πειραιά από το αρχιτεκτονικό γραφείο PILA βραβεύτηκε με το βραβείο Facade Award of Excellence 2024 από το διεθνώς αναγνωρισμένο Council on Tall Buildings and Urban Habitat.

Πύργος Πειραιά: Απέσπασε βραβείο για τον σχεδιασμό της πρόσοψής του

Το αρχιτεκτονικό γραφείο PILA βραβεύτηκε με το Facade Award of Excellence 2024 από το διεθνώς αναγνωρισμένο Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) για τον σχεδιασμό της πρόσοψης του Πύργου του Πειραιά.

ο CTBUH είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός με βάση το Σικάγο, αφιερωμένος στις έξυπνες, βιώσιμες πόλεις και σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τους παγκόσμιους πληθυσμούς. Είναι γνωστός στο κοινό ως ο “διαιτητής” των ψηλών κτιρίων και ο παγκόσμιος οργανισμός που απονέμει τίτλους όπως το “World’s Tallest Building” στο ctbuh.org.

Στόχος των συντελεστών του έργου, να δημιουργήσουν ένα κτίριο που να είναι οπτικά συναρπαστικό -ένα δυναμικό τοπόσημο που να αντανακλά τη ζωντανή ενέργεια της περιοχής του Πειραιά, που τα τελευταία χρόνια αλλάζει πρόσωπο – και ταυτόχρονα να ενσωματώνει στρατηγικές βιώσιμου σχεδιασμού για τη δραστική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Για να φέρει εις πέρας τα σχέδιά της για την πρόσοψη του εμβληματικού κτιρίου του Πειραιά, η PILA συνεργάστηκε με την τεχνική εταιρία Eckersley O’Callaghan.