Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ομολόγησε τις πράξεις του ο δράστης (vid)

Με κάθε λεπτομέρεια ομολόγησε τις πράξεις του ο 50χρονος δράστης της στυγερής γυναικοκτονίας που διέπραξε στο Μενίδι.

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ομολόγησε τις πράξεις του ο δράστης (vid)

Με κάθε λεπτομέρεια ομολόγησε τις πράξεις του ο 50χρονος δράστης της στυγερής γυναικοκτονίας που διέπραξε, το πρωί της Πέμπτης, στην συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους, στο Μενίδι, σε βάρος της πρώην συζύγου του και μητέρας των δύο εφήβων παιδιών τους, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.

Οι αστυνομικοί περίμεναν μέχρι να συνέλθει, καθώς τον εντόπισαν σε οικοδομή κοντά στο Α.Τ. Φυλής σε κατάσταση μέθης, και όταν μπόρεσαν να του μιλήσουν, πήραν την κατάθεσή του που σύντομα εξελίχθηκε σε ομολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είπε -μεταξύ άλλων- στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής: «Δεν άντεχα να ξέρω ότι ήταν με άλλον και να οδηγεί κιόλας αυτός το αυτοκίνητό μου. Έφυγα στις 05:30 το πρωί, πήγα στον δρόμο που ξέρω ότι περνάει για να πάει στην δουλειά της και μόλις την είδα, της επιτέθηκα και τη μαχαίρωσα».

Αμέσως μετά, όπως παραδέχτηκε, πήγε σε ξενοδοχείο της περιοχής, έκατσε κάποιες ώρες και ύστερα αγοράζοντας κάποιες μπύρες, πήγε περπατώντας σε μία οικοδομή που βρήκε στον δρόμο στην περιοχή της Φυλής και έκατσε μέσα. Εντοπίστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς του Α.Τ. Φυλής που τον αναζητούσαν από το πρωί σε εμφανή κατάσταση μέθης και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Ο ίδιος φάνηκε, κατά τη διαδικασία της εξέτασής του, πως είχε εμμονή με την πρώην σύζυγό του και πίστευε ότι τον απατούσε όταν ζούσαν μαζί, κάτι που δεν ισχύει όπως προκύπτει από την έρευνα των αστυνομικών.

Εκείνος εργαζόταν σε οικοδομικές εργασίες, ενώ το θύμα εργαζόταν ως ιδιωτική υπάλληλος σε μία εταιρεία. Στο ξενοδοχείο δεν τον αναγνώρισαν από φωτογραφίες που είχαν δημοσιευτεί και μάλιστα επειδή είχε αλλάξει η βάρδια στη ρεσεψιόν, όταν πήγαν οι αστυνομικοί, οι υπάλληλοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα δεν γνώριζαν καν ότι είχε μείνει έστω για κάποιες ώρες εκεί ο δράστης. Σύμφωνα με την νεκροψία, το θύμα δέχτηκε πάνω από 10 μαχαιριές από μπροστά.

Μετά από μία κακοποιητική συμπεριφορά που κρατούσε σχεδόν μία δεκαετία η 40χρονη βρήκε άλλο σπίτι πριν δύο μήνες, το οποίο αγόρασε και μετακόμισε, στην περιοχή του Μενιδίου, μαζί με τον γιο και την κόρη της.

Το σπίτι αυτό το ανακάλυψε ο πρώην σύντροφός της ο οποίος μάλιστα στις 7 Μαΐου πήγε εκεί και άρχισε να περιφέρεται επίμονα έξω από αυτό. Όταν τον αντιλήφθηκε το θύμα, κατέβηκε κάτω ζητώντας του τον λόγο και ρωτώντας τι θέλει εκεί. Τότε ξέσπασε ακόμη ένα βίαιο επεισόδιο σε βάρος της, στο οποίο παρενέβη η ανήλικη κόρη του θύματος και κλήθηκε η Αστυνομία. Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεση της κόρης του θύματος, ο δράστης φέρεται να απείλησε κιόλας το θύμα λέγοντας της «θα δεις τι θα γίνει τώρα», «θα σε σκοτώσω» και «θα σας κάψω ζωντανούς όλους» απειλώντας εμμέσως και τα παιδιά τους.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έφτασαν στο σημείο, οδήγησαν το πρώην ζευγάρι στο αρμόδιο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών.

Το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της, ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου για παράβαση του νόμου «Περί Ενδοοικογενειακής Βίας» σε συνδυασμό με «Απλή Σωματική Βλάβη», «Απειλή» και «Εξύβριση».

Στην παθούσα χορηγήθηκε παραγγελία για Ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν το επιθυμεί τη δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης στο κινητό της τηλέφωνο της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Το θύμα ενημερώθηκε και για την δυνατότητα μεταφοράς της σε δομή φιλοξενίας και δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε καθώς είχε βρει το νέο σπίτι που έμενε.

Ο 50χρονος κακοποιητής οδηγήθηκε την ίδια ημέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η δικάσιμος προσδιορίστηκε για την Παρασκευή 17 Μαΐου. Ο δράστης αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα στο σημείο της δολοφονίας σήμερα, στον οποίο επιδείχτηκε φωτογραφία του από τους αστυνομικούς.

Κατά το παρελθόν, δύο ακόμα φορές, το 2013 και το 2022, το θύμα είχε υποβάλει έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία, κατά τις οποίες ο δράστης είχε αναζητηθεί και συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

Συγκεκριμένα, στις 3 Απριλίου 2013, το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ξανά. Γίνεται μνεία ότι υπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, πλην όμως η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018.

Της χορηγήθηκε έγγραφο για την εξέτασή της από ιατροδικαστή και έντυπο με φορείς και τηλέφωνα για θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Στις 7 Μαΐου πλέον, ήταν το πιο πρόσφατο περιστατικό και σήμερα το πρωί, το καρτέρι θανάτου που έστησε ο δράστης στο θύμα καθώς εκείνη πήγαινε στη δουλειά της.

Πηγή: news247.gr