Κασσελάκης από Καλπάκι: «Δεν γίνεται οι άνθρωποι που κρατούν Θερμοπύλες να χάνονται»

«Βαθιά συγκινητική» χαρακτήρισε ο Στέφανος Κασσελάκης την επίσκεψή του στο Καλπάκι Ιωαννίνων και στο πολεμικό μουσείο το πρωί της Πέμπτης (9/5).

Κασσελάκης από Καλπάκι: «Δεν γίνεται οι άνθρωποι που κρατούν Θερμοπύλες να χάνονται»

«Να ξέρετε ότι κάποιοι στην Αθήνα σας σκέφτονται. Δεν γίνεται οι άνθρωποι που κρατούν Θερμοπύλες να χάνονται», ανάφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνομιλία που είχε με τον δήμαρχο Πωγωνίου, Κώστα Καψάλη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να του παρουσιάσει τα προβλήματα της περιοχής.

Ο κ. Κασσελάκης εντυπωσιάστηκε αρνητικά από το ότι η ετήσια χρηματοδότηση για την πολιτική προστασία δεν ξεπερνά τις 60.000 ευρώ και δεσμεύτηκε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνδράμει και κοινοβουλευτικά στην ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων.

«Η κυβέρνηση δεν μειώνει καν το ΦΠΑ στο ψωμί και στο γάλα», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας σε συνομιλίες του με κατοίκους πως «λιώνουμε σόλες για να χτίσουμε κίνημα» και πως το κόμμα του έχει ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πωγωνίου προσκάλεσε τον κ. Κασσελάκη στην αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου- ήταν η πρώτη που δόθηκε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο και κράτησε μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου του 1940- στις 27 Οκτωβρίου.

«Αν δεν υπήρχε αντίσταση εδώ θα είχε καταληφθεί πολύ γρήγορα η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καψάλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα ζητήματα ερημοποίησης της περιοχής και των σχολείων της, καθώς και σε επιδόματα υπαλλήλων που δεν δίνονται.

Πριν λίγη ώρα ο κ. Κασσελάκης πέρασε την ελληνοαλβανική μεθόριο στην Κακκαβιά για τις συναντήσεις του στο δήμο Δρόπολης.

Πηγή: cnn.gr