Ο πόλεμος της Greek Mafia: Βίντεο από τις εκρήξεις σε Πειραιά και Καλλιθέα

Nτοκουμέντα από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν με διαφορά τριών ημερών 

Ο πόλεμος της Greek Mafia: Βίντεο από τις εκρήξεις σε Πειραιά και Καλλιθέα

Ντοκουμέντα από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν με διαφορά τριών ημερών τον περασμένο μήνα σε Πειραιά και Καλλιθέα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Για τις δύο επιθέσεις, σε βενζινάδικο στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα αντίστοιχα, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων. Στα πλάνα που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής, στην οποία βρίσκεται η κάβα στην Καλλιθέα, αποτυπώνεται μηχανή με δύο αναβάτες οι οποίοι φορούν κράνη, να σταθμεύει στο σημείο.

Στη συνέχεια, ο συνεπιβάτης εναποθέτει στο πεζοδρόμιο τον εκρηκτικό μηχανισμό και μετά από λίγα δευτερόλεπτα τον πυροδοτεί. Ο δράστης έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, του φοράει κράνος και γάντια, ενώ «σκανάρει» το σημείο πριν ενεργοποιήσει την βόμβα.

Στο δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο, καταγράφεται η στιγμή της έκρηξης στο βενζινάδικο στον Πειραιά, τρεις ημέρες πριν από την έκρηξη στην Καλλιθέα. Οπως αποτυπώνεται στο βίντεο, ένα άτομο που βρίσκεται στο πρατήριο πλησίον, οχήματος, τη στιγμή της έκρηξης, τρέχει να προστατευτεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη στην κάβα, στις 11 Μαρτίου, περιγράφεται από αστυνομικούς ως πράξη αντιποίνων για την επίθεση στο πρατήριο καυσίμων. Οσον αφορά την έκρηξη στο βενζινάδικο στις 8 Μαρτίου, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του.

Για την επίθεση στην κάβα στην Καλλιθέα τρεις ημέρες αργότερα, το ένα άτομο που έχει συλληφθεί φέρεται να τοποθέτησε και να ενεργοποίησε τη βόμβα. Ο δεύτερος συλληφθείς φέρεται να νοίκιασε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε και, κατά πληροφορίες, πρόκειται για μπράβο ενός «αρχηγού» ομάδας της Greek Mafia.