Ρέντη: Στη φυλακή ο «Κοντός»

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε το απόγευμα της Κυριακής (28/4) ο φερόμενος ως «νο1» της εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης.

Ρέντη: Στη φυλακή ο «Κοντός»

Πρόκειται για τον αποκαλούμενο «Κοντό», ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία μαζί με ένα ακόμη πρόσωπο -τον μάνατζερ του γνωστού τράπερ- έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσουν τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «Κοντός», κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί και οι οποίες μεταξύ άλλων τον θέλουν εκ των ηθικών αυτουργών στη δολοφονία του αστυνομικού και διευθυντικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης.

Έδωσε το σήμα για την επίθεση

Για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο η δικογραφία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με την άφιξη του στο γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη", τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης, το οποίο αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του αγώνα, τελικά με απόφαση του, έλαβε χώρα μετά το πέρας του πρώτου σετ. Φορώντας καπέλο, ευρισκόμενος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον Χ. Μ. - Δ. (σ.σ τον μάνατζερ του γνωστού τράπερ που κρίθηκε επίσης προφυλακιστέος), ο οποίος οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, πλησίον της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη.

Στη συνέχεια, αμφότεροι εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν (ο «Κοντός» τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο Χ. Μ- Δ τη ναυτική φωτοβολίδα), να ρίψουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις».

Συνεχίζονται οι μαραθώνιες απολογίες

Σημειώνεται ότι πέντε εκ των τριάντα δυο συλληφθέντων που απολογούνται σήμερα ενώπιον των ανακριτών που χειρίζονται τη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν έχουν ήδη ολοκληρώσει τις απολογίες τους και κάποιοι έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Τη χθεσινή ημέρα το ανακριτικό κατώφλι πέρασαν 31 πρόσωπα εκ των οποίων κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενο. Ανάμεσα τους και ο 27χρονος μάνατζερ γνωστού τράπερ, με το προσωνύμιο «ΟΜΛΕ», στον οποίο αποδίδεται διευθυντικός ρόλος στην οργάνωση.

ΠΗΓΗ: CNN