«Βρέθηκαν 19.000.000 ευρώ σε σπίτι πολιτικού του ΠΑΣΟΚ»

Το ντου της Αστυνομίας στο Π. Ψυχικό, η κρυψώνα, οι παρακολουθήσεις και το σκάφος που μετέφερε τα «μαύρα» από την Ιταλία.

«Βρέθηκαν 19.000.000 ευρώ σε σπίτι πολιτικού του ΠΑΣΟΚ»

Το ποσό των 19.000.000 ευρώ σε δεσμίδες βρήκαν αστυνομικές και φορολογικές Αρχές το βράδυ της περασμένης Τρίτης έπειτα από ξαφνικό έλεγχο σε σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό. Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία», τα χρήματα βρέθηκαν σε ειδική κρύπτη σε μεγάλες δεσμίδες κυρίως των 50 ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πληροφορία για τα χρήματα είχε φτάσει στις Αρχές - άγνωστο πως- εδώ και καιρό αλλά αυτά που κίνησε τις υποψίες ήταν ότι το συγκεκριμένο διώροφο στις αρχές της οδού Ζαλοκώστα στο Παλαιό Ψυχικό, παρ' ότι ακατοίκητο, φυλασσόταν από security 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Στο διάστημα αυτό ουδείς μπήκε ή βγήκε στο συγκεκριμένο σπίτι εκτός από τους τρεις φρουρούς.

Η έφοδος στο σπίτι έγινε την περασμένη Τρίτη από 15 αστυνομικούς. Ακινητοποίησαν τον εξωτερικό φρουρό, του φώναξαν «πες μας, ρε π…η, πόσοι άλλοι είναι μέσα» κι εκείνος τους ενημέρωσε για τους άλλους δύο φρουρούς. Οι πάνοπλοι αστυνομικοί έκαναν έφοδο και ακινητοποίησαν τους security. Αμέσως άρχισαν να ψάχνουν και βρήκαν 19.000.000 ευρώ σε δεσμίδες και συγκεκριμένα της προηγούμενης «γενιάς» χαρτονομισμάτων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το altsantiri με πηγή το δημοσίευμα της Δημοκρατίας: «Όλα τα στοιχεία της υπόθεσης πιθανόν να παραπέμπουν στον Άκη Τσοχατζόπουλο, χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες περίεργες συμπτώσεις ή καλύτερα ξεχωριστές υποθέσεις, που ενδεχομένως να συνδέονται. Για παράδειγμα, ερευνάται αν η περίφημη «απόδραση» της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο ήταν εικονική, αφού υπάρχουν πληροφορίες ότι πιθανόν εκείνες τις ώρες που υποτίθεται ότι… περιφερόταν ασκόπως συνάντησε Ελβετούς τραπεζίτες που ήρθαν να τη συναντήσουν και να αποσπάσουν την υπογραφή της προκειμένου να γίνει μια πολύ μεγάλη ανάληψη.

Λίγο μετά υπήρχαν πολύ σοβαρές πληροφορίες στο Λιμενικό Σώμα για σκάφος που θα έπλεε από την Ιταλία προς την Ελλάδα μεταφέροντας ένα τεράστιο ποσό «μαύρου» χρήματος. Το σκάφος παρά τις έρευνες δεν εντοπίστηκε ποτέ. Παρ’ όλα αυτά υπήρχαν αρκετά κομμάτια ενός παζλ που έπρεπε να συνδεθεί. Γι’ αυτό τέθηκαν υπό διαρκή «έλεγχο» οι υποψήφιοι «στόχοι».

Άγνωστο πώς, στοχοποιήθηκε ως πιθανός χώρος αποθήκευσης του «θησαυρού» το διώροφο της οδού Ζαλοκώστα και φτάσαμε στα αποκαλυπτήρια. Το ενδιαφέρον βέβαια είναι τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, αφού θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα σε ποιον ανήκουν τα χρήματα, σε ποιο όνομα είναι το σπίτι και ποιες συνέπειες θα έχει η προσπάθεια απόκρυψης.

Όπως και να έχει, η υπόθεση θα έχει καυτή συνέχεια και είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει πολιτική αντιπαράθεση. Αν μάλιστα επιβεβαιωθεί ότι το ποσό είναι του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, θα καταρρεύσει και η τελευταία γραμμή άμυνας, ο οποίος πρόσφατα υποστήριζε στο δικαστήριο ότι είναι πάμφτωχος.

Εκτός κι αν τα χρήματα δεν είναι δικά του κι ανήκουν σε άλλους. Παλιούς… συντρόφους; Η έρευνα θα μας το αποκαλύψει. Πάντως από το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» προκύπτει με βεβαιότητα εμπλοκή «πράσινου» μεγαλοστελέχους».

Πηγή: «Δημοκρατία»