Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Το περιπολικό δεν είναι ταξί» - Ο διάλογος με την αστυνομία

Οι τελευταίες στιγμές της 28χρονης πριν πέσει νεκρή από το χέρι του πρώην συντρόφου της.

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Το περιπολικό δεν είναι ταξί» - Ο διάλογος με την αστυνομία

«Το περιπολικό δεν είναι ταξί»! Δευτερόλεπτα μετά πέφτει νεκρή, από το χέρι του πρώην συντρόφου της ενώ ο αστυνομικός της Άμεσης δράσης, με τον οποίον μιλάει στο τηλέφωνο η άτυχη 28χρονη ρωτάει-ματαίως- αν τον ακούει.

Ο διάλογος της νεαρής κοπέλας με την Άμεση Δράση, που είδε το φως της δημοσιότητας, είναι ένα ακόμη κομμάτι του παζλ των αναζητούμενων ευθυνών, για το τι πήγε τόσο στραβά τη νύχτα της δολοφονίας της νεαρής κοπέλας, έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Αφού έχει καταφύγει εκεί φοβούμενη για την σωματική της ακεραιότητα, και αφού οι αστυνομικοί δηλώνουν ότι δεν υπάρχει περιπολικό να την οδηγήσει σπίτι της, της λένε να πάρει η ίδια την Άμεση Δράση για να να ζητήσει βοήθεια.

Ο αστυνομικός , έχοντας ήδη πει την φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί», παίρνει τα λεπτομερή στοιχεία για το τι συμβαίνει, κι ετοιμάζεται να στείλει περιπολικό στο σπίτι της, το οποίο όμως δεν γνωρίζει πότε θα φθάσει.

Οι τελευταίες λέξεις που ακούγονται από την γυναίκα είναι: «Έχει έρθει εδώ». Και μετά: «Πιάστε τον, την σκότωσε».

Ακούστε τον διάλογο

Δημογλίδου: «΄Ισως υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να “παραβιάζονται” οι κανόνες»

Απαντώντας επί του συγκεκριμένου θέματος, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας. Κωνσταντία Δημογλίδου, αφού τόνισε: «Δεν είμαστε απέναντι, αλλά δίπλα στους πολίτες. Η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος», δήλωσε ότι «ούτε σε μένα αρέσει η απάντηση, το περιπολικό δεν είναι ταξί. προφανώς και το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα μπορούσε να απαντήσει, ίσως με πιο ευγενικό τρόπο.

“Δεν προβλέπεται κυρία μου…”Εγώ δεν θα πω εδώ αν υπάρχει πειθαρχικό ή ποινικό αδίκημα. Αυτό θα το απαντήσουν οι αρμόδιοι. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για το πότε ένας πολίτης εισέρχεται σε ένα περιπολικό. Ωστός, ίσως υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να κρίνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος για την ζωή ενός ανθρώπου και πρέπει να “παραβιάζονται” οι κανόνες».

Βίντεο: Η στιγμή της δολοφονίας της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους

naftemporiki.gr