Συγκλονίζει η ιστορία δωρεάς οργάνων μητέρας 3 παιδιών στο Βενιζέλειο που χάρισε ζωή σε 7 ασθενείς

Η λήψη των οργάνων πραγματοποιήθηκε επιτυχώς 

Συγκλονίζει η ιστορία δωρεάς οργάνων μητέρας 3 παιδιών στο Βενιζέλειο που χάρισε ζωή σε 7 ασθενείς

Ολονύκτια "μάχη" γιατρών στο Βενιζέλειο για τη λήψη οργάνων από 52χρονη η οποία ήταν εγκεφαλικά νεκρή και υπήρχε η επιθυμία της δωρεάς οργάνων.

Πληροφορίες του neakriti.gr αναφέρουν ότι ελήφθησαν τα όργανα της 52χρονης και δόθηκαν σε ασθενείς σε τέσσερα διαφορετικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι πνεύμονες μεταφέρθηκαν στο Ωνάσειο, το ήπαρ στο Ιπποκράτειο για μεταμόσχευση, οι νεφροί στον Ευαγγελισμό και οι κερατοειδείς στο ΠΑΓΝΗ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι λήψη πνευμόνων είχε να γίνει επιτυχώς τουλάχιστον 10 χρόνια. Δυστυχώς η λήψη της καρδιάς δεν ήταν δυνατή λόγω μη δυνατότητας του νοσοκομείου να κάνει στεφανιογραφία.

Το πρωτοκολλο του ΕΟΜ ορίζει ότι ως τα 50 δε χρειάζεται στεφανιογραφία όμως η εν λόγω δότρια ήταν 52 ετών και αφού δεν έγινε η εξέταση δεν ήταν δυνατή η λήψη της καρδιάς.

Η γυναίκα από την Κρήτη, παντρεμένη και μητέρα τριών κοριτσιών, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία από ανεύρυσμα και νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ.

Όμως ύστερα από τα τεστ που έγιναν και έδειξαν ότι κατάστασή της δεν ήταν αναστρέψιμη τα παιδιά και ο σύζυγος από την πρώτη στιγμή συναίνεσαν να δοθούν τα όργανα ώστε να σωθούν άλλοι άνθρωποι.

Εν προκειμένω οι λήπτες των οργάνων της είναι 7.

Πηγή: neakriti.gr