Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Σητεία

Η πυροσβεστική έθεσε υπό έλεγχο τη φωτιά στη Σητεία

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Σητεία

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, νωρίς το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου, σε χορτολιβαδική έκταση στη Σκοπή Σητείας.

Η γρήγορη επέμβαση της Πυροσβεστικής είχε σαν αποτέλεσμα να ελεγχθούν οι φλόγες μέσα σε λίγη ώρα, παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και σε όλη την Κρήτη, αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο εκδήλωσης και επέκτασης πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά στην Σκοπή της Σητείας εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 5 το πρωί και, λόγω των ισχυρών νοτιάδων, κινητοποίησε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, με 10 οχήματα και 25 άτομα.

Ωστόσο, δεν χρειάστηκε να επιχειρήσουν στο σύνολό τους, καθώς οι φλόγες περιορίστηκαν από τις δυνάμεις που έφτασαν πρώτες στο σημείο, 4 πυροσβεστικά οχήματα και μία ομάδα ΕΜΟΔΕ.

Επί τόπου παραμένει δύναμη της Πυροσβεστικής καθώς υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας.

Από την Πυροσβεστική εφιστάται η προσοχή στους πολίτες καθώς οι άνεμοι που πνέουν σήμερα και αύριο στο νησί ευνοούν ιδιαίτερα την εκδήλωση πυρκαγιών.

Πηγή: ertnews.gr