Τρεις διεθνείς µπόντι µπίλντερ στο πελατολόγιο της «µαφίας»

Συνολικά βρέθηκαν 108 πιστώσεις από αθλητές και άγνωστα άτοµα, τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 29.794 ευρώ.

Τρεις διεθνείς µπόντι µπίλντερ στο πελατολόγιο της «µαφίας»

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση της «µαφίας των αναβολικών», η οποία διέθετε µέχρι και δικό της... εργοστάσιο παραγωγής στην Κρήτη και έκανε εξαγωγές σε Πολωνία και Γερµανία, περιλαµβάνει η δικογραφία της υπόθεσης που έρχεται στο φως από το «Εθνος».

Γνωστοί αθλητές µπόντι µπίλντινγκ ξόδευαν αφειδώς χρήµατα για ένα «χτιστό» κορµί και µία καλή θέση στα πρωταθλήµατα, γνωρίζοντας ότι θα αντιµετωπίσουν ακόµα και προβλήµατα στυτικής δυσλειτουργίας. Τα µέλη του κυκλώµατος, το οποίο εξαρθρώθηκε προχθές από την Οικονοµική Αστυνοµία, απολάµβαναν µία ζωή άνετη οικονοµικά και χρησιµοποιούσαν στις συναλλαγές τους εταιρεία ταχυµεταφοράς χρηµάτων.

Πρωταγωνιστής στην υπόθεση είναι, µεταξύ άλλων, στέλεχος της ∆ιεθνούς Οµοσπονδίας Σωµατικής ∆ιάπλασης και Fitness Ελλάδας, το οποίο φέρεται να προµήθευε αναβολικά σε τρεις γνωστούς αθλητές που συµµετείχαν στις 28 Οκτωβρίου 2018 στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα µπόντι µπίλντινγκ της Ρώµης. ∆εν ήταν πάντως λίγες οι φορές που οι «πελάτες» του κυκλώµατος διαµαρτύρονταν για πόνους λόγω της χρήσης των ουσιών. Ενδεικτικό είναι ότι αθλητής που κάνει πρωταθλητισµό είχε συνοµιλήσει µε αρχηγικό µέλος της οργάνωσης και του είχε µεταφέρει ότι «έχω πυρετό τέσσερις ηµέρες. Πονάει όλο µου το σώµα και δεν µπορώ να κουνήσω το πόδι µου».

Η απάντηση που πήρε ήταν ότι «τα συµπτώµατα αυτά προκαλούνται σε όλους τους χρήστες παγκοσµίως. Με ένα άλλο σκεύασµα θα περάσουν οι παρενέργειες».
Τα «µαγικά» χάπια και οι σκόνες που φτιάχνονταν σε παρασκευαστήριο στα Χανιά έχουν ονοµασίες οι οποίες είναι γνωστές στους... µυηµένους που πηγαίνουν σε συγκεκριµένα γυµναστήρια για να γίνουν «τούµπανα». Ενδεικτικά, στη δικογραφία αναφέρονται η δροστανολόνη («µάστερον», όπως την έλεγαν οι διακινητές), η τεστοστερόνη («τέστο»), η προπιονική τεστοστερόνη («σούστα»), η µεθαινολόνη («πρίµο») και η µεστερολόνη («πρόβιο»).

Αστυνοµικές πηγές αναφέρουν ότι η κατανάλωσή τους προκαλεί, εκτός από τις γνωστές βλάβες υγείας (καρδιά, συκώτι κ.λπ.), και στυτική δυσλειτουργία. ∆εν είναι τυχαίο ότι ανάµεσα στα αναβολικά τα ίδια άτοµα διέθεταν το γνωστό διεγερτικό φαρµακευτικό σκεύασµα «Cialis», το οποίο κανονικά χορηγείται κατόπιν ιατρικής συνταγής.
Η Οικονοµική Αστυνοµία έφτασε στα ίχνη των συνολικά 11 µελών του κυκλώµατος έπειτα από έρευνα που ξεκίνησε πριν από πέντε µήνες. Η άκρη του νήµατος βρέθηκε όταν την 1η Ιουνίου 2018 εντοπίστηκαν σε ελέγχους στο αεροδρόµιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τέσσερα δέµατα τα οποία περιείχαν χάρτινες συσκευασίες και ετικέτες αναβο-λικών σκευασµάτων, τα οποία είχαν αποσταλεί από εταιρείες µε έδρα στην Κίνα.

Οι αστυνοµικοί ζήτησαν και πήραν άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους λογαριασµούς των εµπλεκοµένων και έτσι κατάφεραν να «δέσουν» την υπόθεση. Συνολικά βρέθηκαν 108 πιστώσεις από αθλητές και άγνωστα άτοµα, τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 29.794 ευρώ. Οι καταθέσεις έγιναν στον λογαριασµό 28χρονου µπόντι µπίλντερ, ο οποίος είχε την ευθύνη της λειτουργίας του παρασκευαστηρίου στην Κρήτη. Ανάµεσα στους καταθέτες ήταν δύο άνδρες, οι οποίοι πλήρωσαν για αναβολικά 1.300 ευρώ. Οπως προέκυψε από έρευνα των αστυνοµικών σε ανοιχτές πηγές στο ∆ιαδίκτυο, πρόκειται για αθλητές µπόντι µπίλντινγκ.

Ο 28χρονος, ο οποίος εµφανίζεται σε βίντεο που είναι αναρτηµένα στο ∆ιαδίκτυο να συµµετέχει σε αγώνες, είχε βρει «άκρες» σε Γερµανία και Πολωνία προκειµένου να εξάγει αναβολικά. Στους «πελάτες» του εµφανιζόταν ως... µετρ του είδους και έδινε συµβουλές για το πώς θα αποκτήσουν «χτιστά» σώµατα σε σύντοµο χρονικό διάστηµα. Ο 28χρονος συνεργαζόταν στενά µε συγκατη-γορούµενό του, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση στα Χανιά µε συµπληρώµατα υγιεινής διατροφής.

Σε λογαριασµό του 37χρονου εντοπίστηκαν 21 ύποπτες καταθέσεις ύψους 19.140 ευρώ. Ο 37χρονος φαίνεται ότι δεν είχε σταµατήσει να ασχολείται µε τα αναβολικά, παρότι στις 11 Ιουλίου 2012 είχε συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων για κατοχή πλήθους παράνοµων σκευασµάτων.

Σήµερα οι 8 από τους συνολικά 11 κατηγορουµένους θα περάσουν το κατώφλι του αρµόδιου ανακριτή. Σε βάρος τους σχηµατίστηκε δικογραφία για ένταξη σε εγκληµατική οργάνωση, καθώς και παραβάσεις της νοµοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και τον επαγγελµατικό αθλητισµό, τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τη νοµιµοποίηση εσόδων από εγκληµατικές δραστηριότητες.

Πηγή: ethnos.gr