Διπλή έφοδος της ΕΛΑΣ σε ΑΠΘ και Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (vid)

«Ανοχή τέλος» το μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ

Διπλή έφοδος της ΕΛΑΣ σε ΑΠΘ και Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (vid)

Σε συντονισμένες επιχειρησιακές δράσεις στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προχώρησαν το Σάββατο (16/3) οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, καθώς μέσα σε διάστημα λίγων ωρών πραγματοποίησαν διπλή έφοδο.

Ήταν περίπου στις 4 το απόγευμα, όταν αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν στη Σχολή Θετικών Επιστημών και στο Βιολογικό του ΑΠΘ που τελούν υπό κατάληψη, μετά την προσπάθεια φοιτητών να αφαιρέσουν λαμαρίνες από την -υπό κατασκευή- βιβλιοθήκη. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε το βράδυ με πάνω από 40 προσαγωγές. Η κατάληψη συνεχίζεται επί αρκετές εβδομάδες, με αφορμή το νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Στις 6 το πρωί όμως, είχε προηγηθεί η έφοδος σε χώρους της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν ρόπαλα, βόμβες μολότοφ, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και άλλα αντικείμενα, ενώ προχώρησαν και σε τρεις συλλήψεις. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εισέβαλαν στις φοιτητικές εστίες με πολιορκητικό κριό και κατέλαβαν κλειδωμένους χώρους, επιχείρηση που καταγράφηκε και σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

«Ανοχή τέλος» το μήνυμα της ΕΛΑΣ

«Ανοχή τέλος» θα επιδεικνύει η Ελληνική Αστυνομία σε περιπτώσεις καταλήψεων πανεπιστημιακών χώρων και έκνομων ενεργειών γύρω από αυτές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εμφανίζεται ενοχλημένος με την αδράνεια που επέδειξαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σε περιπτώσεις, με αποκορύφωμα την εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου.

Πηγές της ΕΛΑΣ μάλιστα τόνιζαν πως μόνο τυχαίες δεν ήταν οι δυο επιχειρήσεις στην Πανεπιστημιούπολη και στο ΑΠΘ μέσα σε διάστημα λίγων ωρών. Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, στο εξής όταν οι αστυνομικοί διαπιστώνουν φθορές εντός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ή επεισόδια γύρω από αυτά, θα παρεμβαίνουν χωρίς χρονοτριβή και δίχως ατέρμονες αναλύσεις με τους πρυτάνεις. Όταν διαπιστώνονται επεισόδια οι αστυνομικοί θα παρεμβαίνουν άμεσα.

Πηγή: cnn.gr