Τεράστια κίνηση σε Εθνικές Οδούς, λιμάνια και ΚΤΕΛ από την έξοδο εκδρομέων (vid)

Αδειάζει η Αθήνα, καθώς είναι μεγάλη η έξοδος για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Τεράστια κίνηση σε Εθνικές Οδούς, λιμάνια και ΚΤΕΛ από την έξοδο εκδρομέων (vid)

Το «όπου φύγει, φύγει» φαίνεται πως επέλεξαν χιλιάδες πολίτες, καθώς από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (15/3), άρχισε να γιγαντώνεται η έξοδος των εκδρομέων με τους κεντρικούς δρόμους, τα διόδια και τα λιμάνια να γεμίζουν σταδιακά από οχήματα και πλήθος κόσμου.

Η έξοδος για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την κίνηση σε Εθνικές Οδούς, λιμάνια και ΚΤΕΛ να χτυπάει «κόκκινο», ενώ αυξημένη κίνηση έχει από το μεσημέρι και η παραλιακή, καθώς και η Αττική Οδό ανά τμήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ΚΤΕΛ για πολλές περιοχές της χώρας αλλά κυρίως με προορισμό την Πάτρα φτάνουν το 100% σε πληρότητα, ενώ μπαίνουν και έκτακτα δρομολόγια. Συγκεκριμένα το τριήμερο θα αναχωρήσουν 400 λεωφορεία με επισκέπτες που θα πάρουν μέρος στο καρναβάλι.

Ψηλά στις προτιμήσεις των εκδρομών βρίσκονται και άλλοι προορισμοί, όπως η Ξάνθη και η Καλαμάτα. Άλλοι καρναβαλικοί προορισμοί εκτός από την Πάτρα και την Ξάνθη, είναι η Κοζάνη και το Ρέθυμνο. Μάλιστα, σε κάποιες από αυτές τις περιοχές τα ξενοδοχεία και διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι επίσης γεμάτα.

Το αδιαχώρητο σε λιμάνια, αεροδρόμια

Παρόμοια κατάσταση κυρίως από το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν και οι περισσότεροι εργαζόμενοι άρχισαν να αναχωρούν από τις εργασίες τους, σημειώθηκε και σε λιμάνια και αεροδρόμια. Με βάση τα στοιχεία από το λιμάνι του Πειραιά έχει προγραμματιστεί ο απόπλους 11 πλοίων με 7.959 επιβάτες, το Σάββατο 6 πλοία με 3.047 επιβάτες και την Κυριακή 8 πλοία με 1.322 επιβάτες. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Σημειώνεται ότι σε ισχύ βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου έως και την Καθαρά Δευτέρα (18/3).